Σε δημοπρασία η «Super Mercedes» του Χίτλερ

Μία πολυτελής Mercedes που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίλτερ για τις μετακινήσεις του στη Γερμανία θα δημοπρατηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2018.
Η δημοπρασία θα γίνει στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, από τον οίκο δημοπρασιών Worldwide Auctioneers.
Η Mercedes-Benz 770K Grosser, πιο γνωστή ως Super Mercedes, που «πιάνει» έως 160 χλμ. την ώρα, ήταν ένα ισχυρό όργανο προπαγάνδας του Γ΄ Ράιχ. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τον Χίτλερ για μια θριαμβευτική παρέλαση στο Βερολίνο μετά τη συνθηκολόγηση της Γαλλίας το 1940 και για μια επίσκεψη του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Είναι ένα από τα μόλις τέσσερα μοντέλα του αυτοκινήτου αυτού που κατασκευάστηκαν το 1939.
Ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις προωθούνταν στην Ευρώπη στο τέλος του πολέμου, το αυτοκίνητο κατασχέθηκε στη Γαλλία από τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες, αγνοώντας την προέλευσή της, τη διέθεσαν στο πάρκο αυτοκίνητων της στρατιωτικής αστυνομίας.
Μετά τον πόλεμο, η Mercedes αγοράστηκε από έναν ιδιώτη στο Βέλγιο, στη συνέχεια βρέθηκε στην κατοχή μιας ένωσης βετεράνων πολέμου στη Βιρτζίνια, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη το 2002.
Ο οίκος Worldwide Auctionneers δεν διευκρίνισε την ταυτότητα του σημερινού κατόχου του οχήματος, αλλά ανακοίνωσε ότι το 10% των εσόδων από την πώληση θα δοθεί σε εκστρατείες ενημέρωσης για τον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.