Ρεκόρ: Στο σφυρί το «ιερό δισκοπότηρο» των ουίσκι – ΦΩΤΟ

Κάθε ρεκόρ έσπασε φιάλη του «ιερού δισκοπότηρου» των ουίσκι σε δημοπρασία στο Λονδίνο, καθώς πουλήθηκε αντί 1,45 εκατ. λιρών, δηλαδή σχεδόν 1,7 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε επιτευχθεί πέρυσι από μια φιάλη της ίδιας σκωτσέζικης ποτοποιίας, της Macallan, που έπιασε τα 1,2 εκατ. λίρες.

Σήμερα, η φιάλη «The Macallan Fine & Rare 60 Year Old 42.6 ABV 1926» κατέρριψε το ρεκόρ αυτό, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά. Η αρχική εκτίμηση ανερχόταν μόνο στις 450.000 λίρες.

Το ουίσκι που περιέχει το μπουκάλι των 700 ml παρήχθη το 1926 και εμφιαλώθηκε το 1986. Ο οίκος Sotheby’s το περιέγραψε ως «το άγιο δισκοπότηρο» των ουίσκι, καθώς είναι η μία από τις μόλις 40 φιάλες του συγκεκριμένου ποτού.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε αλλά σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα φέρεται να σπούδαζε στη Μ. Βρετανία και να ζει στις ΗΠΑ, ενώ έχει περάσει τουλάχιστον 20 χρόνια για τη συλλογή από μπουκάλια ακριβού ουίσκι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.