Γιατί δεν πρέπει να κλείνετε ποτέ τον κλιματισμό στο αεροπλάνο

Το ταξίδι με αεροπλάνο δεν είναι για όλους μια ευχάριστη εμπειρία. Ιδίως αν σας ενοχλεί το αιρκοντίσιον, δύσκολα μπορείτε να το αποφύγετε.
Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να απενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό το συντομότερο δυνατόν σε μια πτήση.
Δεν είναι μόνο το κρύο που είναι έντονο σε ορισμένες πτήσεις και ενοχλητικό, αλλά είναι και ένας σίγουρος τρόπος εξάπλωσης των μικροβίων, όπως πιστεύουν πολλοί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα.
Με το κλείσιμο του προσωπικού εξαερισμού σε μια πτήση, ίσως αυξάνουμε τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε.
Ο Δρ Mark Gendreau, ιατρός διευθυντής και αντιπρόεδρος στο τομέα έκτακτων αναγκών στο Ιατρικό Κέντρο Lahey-Peabody στη Μασαχουσέτη, ο οποίος έχει ειδικότητα στις μεταδοτικές ασθένειες επισημαίνει:
«Για τους ιούς που είναι αερομεταφερόμενοι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αεριζόμαστε».
Όπως λέει, οι αερομεταφερόμενοι ιοί μεταδίδονται από μικροσκοπικά σταγονίδια πυρήνων που αιωρούνται στον αέρα για πέντε ώρες.
Ο Δρ Gendreau λέει ότι αυτά τα σταγονίδια δεν μπορούν να φτάσουν στην πραγματικότητα αν ο αέρας είναι ανοικτός, επειδή έχει σχηματιστεί γύρω σας ένα φράγμα που τα εμποδίζει.
Πολλοί από εμάς μπορεί να αποδώσουν αέρα στην εξάπλωση μικροβίων – αλλά αυτό είναι λανθασμένο. Προσθέτει ότι «ο αέρας που συνήθως αναπνέετε και εκθέτεστε είναι συνήθως αυτός που υπάρχει από δύο έως πέντε σειρές γύρω από το κάθισμά σας».
«Το μοτίβο ροής του αέρα σε ένα αεροσκάφος δεν λειτουργεί κατ ‘ανάγκη εμπρός προς τα πίσω ή πίσω προς τα εμπρός. Είναι στην πραγματικότητα χωρισμένο σε διάφορα τμήματα του αεροσκάφους» καταλήγει.
Έτσι διατηρώντας το ενοχλητικό αιρκοντίσιον είναι καλό, ακόμα κι αν αισθάνεστε σαν να παθαίνετε υποθερμία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.