Παγωτό η χαρά του καλοκαιριού – Πώς το παγωτό βρήκε τον δρόμο από το μπολ στο ξυλάκι;

Φέτος το παγωτό σε ξυλάκι γιορτάζει τα 80 του χρόνια. Η γλυκιά απόλαυση δροσίζει κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια ανθρώπους. Πώς όμως το παγωτό βρήκε τον δρόμο από το μπολ στο ξυλάκι;

Το παγωτό ξυλάκι γεννιέται

 Πριν από 80 χρόνια ο Τέο Σέλερ ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Καρλ την εταιρεία «Καρλ Σέλερ Γιόπα βιομηχανία παγωτού». Η ιδέα προέκυψε όταν ο Τ. Σέλερ δοκίμασε για πρώτη φορά παγωτό σε ξυλάκι σε ένα βαριετέ του Βερολίνου. Μέχρι τότε το παγωτό σερβίρονταν μόνο σε κουπάκι.

Τα πρώτα παγωτά

Το πρώτο παγωτό ξυλάκι βγήκε από το εργοστάσιο Σέλερ το 1937. Το παγωτό με την ονομασία «Στάνταρ» υπήρχε στις γεύσεις βανίλια, σοκολάτα και φράουλα. Το 1956 ακολούθησε το παγωτό «Λούξους», βανίλια με επικάλυψη σοκολάτας. Ούτε αυτό υπάρχει πια σήμερα, αλλά έμοιαζε πολύ με το παγωτό της φωτογραφίας.

Αμέτρητες επιλογές

Στο μεταξύ υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές στην αγορά, σε όλα τα σχήματα, χρώματα και γεύσεις. Παρόλο που το παγωτό ξυλάκι είναι πολύ πρακτικό, οι περισσότεροι Γερμανοί, σύμφωνα με έρευνα, προτιμούν το χύμα παγωτό.

Λιωμένο παγωτό

Παρότι είναι πρακτικό, πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε να λερωθούμε. Ωστόσο υπάρχει παγωτό που δεν λιώνει τόσο γρήγορα. Για παράδειγμα το παγωτό με επικάλυψη σοκολάτας λιώνει πιο αργά απ’ ό,τι η γρανίτα.

Παγωτό ρετρό

Οι νέες τάσεις και οι περίεργες γεύσεις μπορεί να μας κινούν την περιέργεια, ωστόσο ο ενθουσιασμός είναι μεγαλύτερος όταν ένα παραδοσιακό παγωτό επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια απουσίας πάλι στα ψυγεία. Όπως το παγωτό με τον δείκτη, της φωτογραφίας, που θύμισε σε πολλούς Γερμανούς τα  
80 χρόνια παγωτό ξυλάκι!

Το σπιτικό είναι το καλύτερο

Η νέα τάση στα παγωτά σε ξυλάκι είναι άκρως υγιεινή και selfmade. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι φόρμες παγωτού. Τα συστατικά ποικίλλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις. Εμείς προτείνουμε: χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμόνι, λίγο μέλι και μερικές φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα.

Πιο απλό, πιο υγιεινό

Το καρπούζι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε νερό (96%) γίνεται πολύ εύκολα ένα δροσιστικό παγωτό ξυλάκι. Κομμένο σε κομμάτια, μπαίνει στην κατάψυξη και μετά από λίγες ώρες είναι έτοιμο. Επιπλέον είναι πολύ καλή μέθοδος να διατηρηθεί το φρούτο για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Παγωτό από τον εκτυπωτή

Όποιος αναζητά κάτι πιο… εξεζητημένο μπορεί να σχεδιάσει το παγωτό του όπως ακριβώς το θέλει. Με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή μπορεί να παραχθεί όχι το ίδιο το παγωτό, αλλά η φόρμα, η οποία λειτουργεί και ως συσκευασία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.