Αυτός ο πύθωνας έχει τρία μάτια – ΦΩΤΟ

Σε ζωολογικό πάρκο στην Αυστραλία οι υπεύθυνοι σάστισαν όταν εντόπισαν έναν πύθωνα με τρία μάτια. Οι υπεύθυνοι ονόμασαν το ερπετό Μόντι. Το ανακάλυψαν πριν από πολλές εβδομάδες στον Αυτοκινητόδρομο του Άρνχεμ στην πόλη της βόρειας περιφέρειας Χάμπτι Ντου.

Ήταν μόλις τριών μηνών και είχε μήκος 40 εκατοστών αλλά και τρία μάτια. Λόγω της δυσμορφίας του η περιποίησή του ήταν αρκετά δύσκολη. Ο Μόντι πέθανε μόλις πριν από μία εβδομάδα και οι ειδικοί απορούν πώς κατάφερε να επιβιώσει τόσους μήνες με τη δυσμορφία του καθώς έδινε αγώνα ακόμη και να τραφεί.

Όταν τον είχαν εντοπίσει του έκαναν εξετάσεις ώστε να διαγνώσουν την προέλευση του τρίτου ματιού.

Όπως διαπιστώθηκε, το τρίτο μάτι αναπτύχθηκε στην αρχή της κύησης το ερπετού. Είναι απίθανο να προήλθε από περιβαλλοντικούς παράγοντες και είναι σχεδόν βέβαιο φυσικό αποτέλεσμα καθώς τα παραμορφωμένα ερπετά είναι σχετικά κοινά.

Το συγκεκριμένο είδος του πύθωνα είναι πολύ κοινό στην Αυστραλία και συνήθως έχουν μήκος τριών μέτρων. Το μη δηλητηριώδες είδος εκκολάπτεται πάνω σε βατράχια, σαύρες, πουλιά και μικρά θηλαστικά.

Οι φωτό από την Daily Mail:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.