Πότε θα κάνουμε test drive από την πολυθρόνα μας;


Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) προβλέπεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας τις ερχόμενες δεκαετίες.
Πέρα από το χώρο των αυτοψηφιακών παιχνιδιών και του κινηματογράφου, όπου ήδη οι τρισδιάστατες απεικονίσεις και τα προηγμένα γραφικά δίνουν κάποια δείγματα γραφής, σύντομα οι αγοραστές κάθε προϊόντος και υπηρεσίας θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν εικονικά οτιδήποτε επιθυμούν, online. Πρόκειται για μία εντελώς νέα διάσταση στην ιδέα του  δειγματισμού ή τη δοκιμή νέων πραγμάτων. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα αυτοκίνητα.

Ήδη η Ford ενσωματώνει την εικονική πραγματικότητα (VR) στον τρόπο σχεδίασης των οχημάτων της, και τώρα ξεκινά να διερευνά πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει την εμπειρία αγοράς.

Το σημαντικότερο κίνητρο αγοράς ενός αυτοκινήτου, μετά από τα πρακτικά οικονομικά θέματα, είναι καθαρά συναισθηματικό και το test drive μπορεί να αποτελέσει ένα κρίσιμο «πρώτο ραντεβού» για τον καταναλωτή, με το επόμενο αυτοκίνητό του.

Επιτρέποντας στους πελάτες να δοκιμάζουν διαφορετικά μοντέλα την ώρα και στο μέρος που τους εξυπηρετεί – και για όσο διάστημα το επιθυμούν – η εικονική πραγματικότητα μπορεί να τους  βοηθήσει να αποκτήσουν μία πολύ πιο καθαρή άποψη για το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους. Επίσης θα προσφέρει ακόμα και τη δυνατότητα να νιώσουν τη μοναδική μυρωδιά του νέου αυτοκινήτου που σκέπτονται να αγοράσουν.
Η Ford διερευνά αυτή τη στιγμή τις δυνατότητες μιας σειράς τεχνολογιών εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), με ψηφιακά ολογράμματα, ώστε την επόμενη δεκαετία να είναι δυνατή η βιωματική εμπειρία ενός προϊόντος από την άνεση του σπιτιού κάθε καταναλωτή.
Η Ford ήδη κάνει εκτενή χρήση της εικονικής πραγματικότητας (VR) στη σχεδίαση των νέων μοντέλων της. Μία προηγμένη εγκατάσταση στο Design Studio, στην Κολωνία, επιτρέπει στους σχεδιαστές να δοκιμάζουν το όχημα χωρίς να απαιτείται φυσικό πρωτότυπο. Έτσι, μπορούν να τελειοποιούν την εμφάνιση των υλικών, την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα ταχύτερα και πιο αποδοτικά.
Για το νέο Ford Fiesta, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να δοκιμάσουν και να επιβεβαιώσουν τη θέση των χειριστηρίων του οχήματος, τη διάταξη του ταμπλό και τις θέσεις των καθισμάτων μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Την επόμενη δεκαετία, από την άνεση του σπιτιού μας θα μπορούμε να οδηγούμε τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.