Ποιό είναι το αρχαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου;


To παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου είναι οικογενειακή επιχείρηση για περισσότερα από 1.300 χρόνια

Αν η οικογενειακή επιχείρηση της περιοχής σας που περνά από χέρι σε χέρι τις τελευταίες τέσσερις γενεές σας φαίνεται κατόρθωμα πως θα σας φαινόταν μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που λειτουργεί τα τελευταία 1300 χρόνια κι αποτελεί το αρχαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου;
Ο λόγος για το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan το οποίο βρίσκεται στην Ιαπωνία.
Για περισσότερα από 1.300 χρόνια οι απόγονοι του Fujiwara Mahito – και οι 52 γενεές αυτών –  λειτουργούν το ξενοδοχείο το οποίο σύμφωνα με το Fortune δημιουργήθηκε το 750 μετά Χριστόν, περίπου 300 χρόνια πριν οι Βίκινγκς κάνουν την απόβασή τους στην Αμερική και 225 χρόνια προτού ιδρυθεί το Βασίλειο της Αγγλίας.
Με αυτή τη μακρά ιστορία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το δεύτερο μακροβιότερο ξενοδοχείο του κόσμου, το οποίο άνοιξε 13 χρόνια αργότερα από το  Keiunkan, βρίσκεται εξίσου στην Ιαπωνία και απέχει 6 ώρες από το πρώτο.
Το Keiunkan βρίσκεται στους πρόποδες των Νοτίων Ιαπωνικών Άλπεων. Στα χρόνια λειτουργίας του, τα δωμάτια του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχουν φιλοξενήσει από σαμουράι μέχρι πολιτικούς. Οι περισσότεροι, δε, εξ αυτών το έχουν επισκεφτεί για τους ολάνθιστους κήπους του οι οποίοι προσφέρουν εκπληκτική θέα από την αρχή της άνοιξης κι έπειτα.
Το ξενοδοχείο μάλιστα προβάλει το ανοιξιάτικο τοπίο που το περιβάλλει καθώς και κάποια αξιοθέατα όπως πάρκα κι εθνικοί δρυμοί, τα οποία όμως απέχουν τρεις με τέσσερις ώρες από αυτό.
Το μυστικό για την μακροβιότητα του ξενοδοχείου, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του μοιάζει να είναι η εξειδίκευση της οικογένειας στην τέχνη της φιλοξενίας. Σχεδόν κάθε σχετική κριτική στο Trip Advisor αναφέρεται σε αυτό ακριβώς, το πόσο θερμά τους υποδέχτηκε και τους περιποιήθηκε το προσωπικό του.
«Όλοι του ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί και φιλόξενοι. Μάλιστα μου έκαναν ακόμα και δώρο γενεθλίων: έστειλαν την κατάλληλη ημέρα μια τούρτα στο δωμάτιό μου» αναφέρει ένας επισκέπτης του Keiunkan.
Όπως ήταν αναμενόμενο το Keiunkan δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλο,  η δυναμικότητά του φτάνει τα 37 δωμάτια, και η τελευταία ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε σε αυτό το 1997. Πέρα από τα δωμάτιά του, τα οποία έχουν το λιτό παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ, υπάρχουν σε αυτό και υπαίθρια λουτρά καθώς κι ένα καραόκε μπαρ αλλά και ένα εστιατόριο το οποίο σερβίρει τοπικό koshu beef. Να σημειώσουμε πως η διαμονή σε αυτό δεν είναι και τόσο φτηνή, αφού το δωμάτιο ξεκινά από 407 ευρώ τη βραδιά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.