Γιατί οι ηρωίδες της Disney φορούν γαλάζια ρούχα;


Βλέποντας τις ταινίες της Disney, σίγουρα πολλά κορίτσια έχουν ζηλέψει τα εντυπωσιακά φορέματα που φορούν οι πρωταγωνίστριες, όπως η Σταχτοπούτα, η Έλσα από το “Frozen”, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η Μπελ από την ταινία “H πεντάμορφη και το τέρας” κ.ά.

Αυτό που μάλλον δεν έχουν προσέξει, είναι ένα κοινό που έχουν τα ρούχα των πρωταγωνιστριών. Έχουν όλα τους το ίδιο χρώμα, είναι δηλαδή γαλάζια.

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνει αυτό; Σίγουρα δεν πρόκειται για σύμπτωση.

Μιλώντας στο Allure, η Leatrice Eiseman η οποία είναι εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Colour Institute, εξήγησε τη στρατηγική της Disney να ντύνει τις ηρωίδες των ταινιών της με γαλάζια ρούχα.

Όπως είπε, η επιλογή αυτή γίνεται για την ενδυνάμωση των γυναικών.

«Δίνοντας στο χαρακτήρα γαλάζια ρούχα, του δίνεις δύναμη. Πρόκειται για έναν διακριτικό τρόπο να πεις ότι ακόμα και τα νεαρά κορίτσια μπορούν να είναι δυνατά».

«Είναι ένα αισιόδοξο χρώμα που θυμίζει τον ουρανό. Είναι αξιόπιστο. Μπορεί να μαζεύει σύννεφα, αλλά ξέρουμε ότι είναι εκεί», λέει η Leatrice.

Επίσης, επειδή το χρώμα αυτό είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τα αγόρια, η Disney θέλησε να «σπάσει» τα στερεότυπα και με αυτόν τον τρόπο να ενδυναμώσει τους χαρακτήρες των ηρωίδων.

Πηγή: Mirror, πηγή φωτο: Disney

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.