ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ πράσινο είναι τα χρώματα των Χριστουγέννων

Στην πραγματικότητα συνδυάζεται η ομορφιά της φύσης, με την εμπορευματοποίηση. Αυτά τα δύο ενώνονται για να δημιουργήσουν το στερεότυπο των δύο αυτών χρωμάτων την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το πράσινο χρώμα λοιπόν, προέρχεται από το πράσινο της φύσης. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό τα Χριστούγεννα είναι έλατα, πράσινα φύλλα δέντρων, χιονισμένα τοπία. Για το λόγο αυτό κυριαρχεί το πράσινο χρώμα.

Όσον αφορά το κόκκινο τώρα, άρχισε να κυριαρχεί σταδιακά ως χρώμα των Χριστουγέννων.

Κατά τη Βικτωριανή εποχή, το κόκκινο και το πράσινο ήταν τα δύο χρώματα που εντοπίζονταν πιο έντονα. Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στις βικτοριανές χριστουγεννιάτικες κάρτες, θα δούμε πως πέρα από αυτά τα δύο χρώματα υπάρχουν κι άλλα, όπως κόκκινο και μπλε, μπλε και πράσινο, μπλε και άσπρο.

Αν δούμε πως ήταν ο γνωστός Άγιος Βασίλης κατά τη διάρκεια της Βικτωριανής εποχής, δεν θα τον δούμε σίγουρα να απεικονίζεται με κόκκινη στολή όπως σήμερα. Κατά τον πέρασμα όμως των χρόνων το κόκκινο κυριάρχησε. Επίσης, αποκτά μερικά κιλά παραπάνω. Τόσο για το χρώμα όσο και για το πώς τον έχουμε σήμερα στο μυαλό μας συνέβαλε η Coca-Cola. Εκείνη είναι που τον παρουσίασε ως ένα παχύ, ευτυχισμένο άνθρωπο με κόκκινα μάγουλα και κόκκινη και άσπρη στολή για την μεγάλη της Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 20ο αιώνα.

Και κάπως έτσι, το κόκκινο και το πράσινο έγιναν τα χρώματα των Χριστουγέννων.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.