Αυτές οι φωτογραφίες θα σας απογειώσουν!

Αυτές οι φωτογραφίες θα σας απογειώσουν!-Drones, ελικόπτερα, αερόστατα, χαρταετούς και αεροπλάνα επιστράτευσαν οι χιλιάδες φωτογράφοι από τις 65 χώρες..

 

Drones, ελικόπτερα, αερόστατα, χαρταετούς και αεροπλάνα επιστράτευσαν οι χιλιάδες φωτογράφοι από τις 65 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό αεροφωτογράφησης Aerial Photography Awards (aerialphotoawards.com).

Η επιτροπή, που ψήφισε χωρίς να γνωρίζει το όνομα ή τη χώρα προέλευσης των συμμετεχόντων, ξεχώρισε 11 φωτογράφους σε 6 κύριες κατηγορίες οι οποίοι κέρδισαν τον τίτλο «Aerial Photographer of the Year 2020» και χρηματικά βραβεία των 1.000 και των 300 δολαρίων για την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα κάθε κατηγορίας, αλλά και 106 φωτογραφίες σε 22 υποκατηγορίες που κέρδισαν τον τίτλο «Aerial Photo of the Year 2020».

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού και αποδέκτης του χρηματικού επάθλου των 2.000 δολαρίων αναδείχτηκε ο Βέλγος Sebastien Nagy, ο οποίος απέσπασε συνολικά έξι βραβεία.

«Όταν αποφάσισα να πάρω μέρος, δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να διακρινόμουν κάπου. Το έκανα περισσότερο για την πλάκα.

Το να έρχεσαι όμως πρώτος σε αυτό που είναι το πάθος σου, σίγουρα σε γεμίζει ικανοποίηση», είπε ο Nagy μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Από την αρχή ήθελα να προτείνω κάτι διαφορετικό με τον φακό μου, γι’ αυτό τον λόγο βρίσκω ασυνήθιστες γωνίες λήψης για τις φωτογραφίες μου.

Τις αναζήτησα πρώτα στις ταράτσες των σπιτιών στην πόλη μου και αργότερα άρχισα να ταξιδεύω», αναφέρει ο Sebastien Nagy στο βιογραφικό του.

Εδώ, η φωτογραφία του με τίτλο «Spanish Rainbow» που ήρθε πρώτη στην υποκατηγορία Cityscapes και απεικονίζει τις πολύχρωμες ταράτσες των σπιτιών στη νήσο Γκραν Κανάρια.

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn0
Sebastien-Nagy/Aerial Photography Awards 2020/www.aerialphotoawards.com via photopublicity.com

«Όταν έγινε το μπουμ με τα drones, δεν γινόταν να μην αγοράσω και εγώ ένα. Ήταν ό,τι χρειαζόμουν, δεδομένου ότι πάντα αναζητούσα νέες οπτικές γωνίες.

Έτσι κάπως μπήκα στον χώρο της αεροφωτογράφησης, χωρίς να σημαίνει ότι έπαψα να χρησιμοποιώ την SLR μου».

Με την αφαιρετική αυτή φωτογραφία της Σαντορίνης με τίτλο «Abstract Greece» ο Sebastien Nagy ήρθε πρώτος στην υποκατηγορία Architecture.

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn1
Sebastien-Nagy_Aerial-Photography-Awards-2020_www.aerialphotoawards.com-via-photopublicity.com

Ο Βιετναμέζος Thien Nguyen, μηχανικός στο επάγγελμα, μετέτρεψε μία σκηνή ψαρέματος σε έργο τέχνης και διακρίθηκε στην υποκατηγορία Daily Life.

«Πολλές οικογένειες αλιέων κατά μήκος της ακτογραμμής της επαρχίας Phu Yen ψαρεύουν στα θαλάσσια ρεύματα που ακολουθούν τα κοπάδια γαύρων κατά τη μετακίνησή τους.

Ο παστός γαύρος είναι η πιο σημαντική πρώτη ύλη της παραδοσιακής σάλτσας ψαριού, που αποτελεί την «ψυχή» της βιετναμέζικης κουζίνας».

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn2
Thien Nguyen/Aerial Photography Awards 2020/www.aerialphotoawards.com via photopublicity.com

Μέσα από τη σειρά εικόνων της «Το Βιετνάμ από ψηλά», η 34χρονη Βιετναμέζα Khanh Phan προσπαθεί να αναδείξει τον καθημερινό μόχθο, τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας της.

Η συγκεκριμένη εικόνα θερισμού σε μια «θάλασσα» από γρασίδι της χάρισε τη δεύτερη θέση στην υποκατηγορία Daily Life.

«Στην περιοχή αυτή η χλωρίδα είναι άφθονη και το γρασίδι ξεπερνά το ένα μέτρο ύψος.

Με αυτό οι χωρικοί ταΐζουν τα ζώα τους, όπως βουβάλια και αγελάδες, ενώ ενίοτε το χρησιμοποιούν ως λίπασμα ή ως ενυδάτωση για διακοσμητικά φυτά».

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn3
Grass Khanh/Aerial Photography Awards 2020/www.aerialphotoawards.com via photopublicity.com

Οι πιο ωραίες στιγμές στη ζωή ενός φωτογράφου είναι όταν η τύχη τον φέρνει στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Ο τυχερός στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Βιετναμέζος Duy Sinh που βρέθηκε με το drone του πάνω από μία ψαρόβαρκα την ώρα που τα δίχτυα της παρασύρθηκαν από το ρεύμα σχηματίζοντας στο νερό τη μορφή μίας γυναίκας.

Η φωτογραφία ήρθε πρώτη στην υποκατηγορία Daily Life.

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn4
Duy Sinh/Aerial Photography Awards 2020/www.aerialphotoawards.com via photopublicity.com

Στις φωτογραφίες του ο Αυστραλός Brad Walls είναι πειραματικός, μινιμαλιστής και κάνει χρήση του αρνητικού χώρου (δηλαδή γύρω από το κεντρικό θέμα) και της θεωρίας των χρωμάτων.

Αγαπά επίσης τις εντελώς κάθετες λήψεις, όταν δηλαδή το drone του βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αντικείμενο που φωτογραφίζει, όπως στη συγκεκριμένη φωτογραφία με την οποία ήρθε πρώτος στην κατηγορία Sports.

«Μου άρεσε το αρμονικό εφέ που δημιουργούσε η κίνηση του τενίστα σε συνδυασμό με τη διαγώνια γραμμή του γηπέδου».

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn5
Brad Walls_/Aerial Photography Awards 2020/www.aerialphotoawards.com via photopublicity.com

Το αγαπημένο φωτογραφικό θέμα της Hua Shang από την Κίνα είναι τα πουλιά, και τα τελευταία έξι χρόνια έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 12 επαρχίες της Κίνας για να τα φωτογραφίσει.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία των φλαμίνγκο, ωστόσο, τραβήχτηκε στη λίμνη Natron της Κένιας με τη Hua Shang να κρέμεται σχεδόν έξω από ένα ελικόπτερο, ώστε να μπορεί να φωτογραφίζει κάθετα πάνω από τα πουλιά. Η φωτογραφία της χάρισε την πρώτη θέση στην υποκατηγορία Wildlife.

aytes-oi-fotografies-tha-sas-apogeiosoyn6
Hua Shang/Aerial Photography Awards 2020/www.aerialphotoawards.com via photopublicity.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.