Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ομορφότερα όταν έχεις παιδιά.

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που παίρνουμε άδεια, κοιμόμαστε πολύ, βλέπουμε τους φίλους μας, ξενυχτάμε, χορεύουμε, διασκεδάζουμε, διαβάζουμε με τις ώρες τα βιβλία μας, πάμε στο θέατρο, βλέπουμε ταινίες και γενικά, κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Ή μάλλον, κάναμε ό,τι θέλαμε πριν γεννηθεί το μικρό μας αγγελούδι που με τα μικροσκοπικά χεράκια του τσαλάκωσε την πρότερη ζωή μας για να μας χαρίσει μια άλλη, νέα, σίγουρα πιο εγκρατή αλλά υπέροχη και μαγική! Γιατί τα Χριστούγεννα με παιδιά, είναι ομορφότερα!

Υπάρχει χαρά και ενθουσιασμός στο σπίτι

Χριστούγεννα με παιδιά σημαίνει ότι περιτριγυρίζεσαι όλη μέρα από μικροσκοπικά πλασματάκια που χαίρονται και χοροπηδούν με τα πάντα! Ο στολισμός του δέντρου, τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν σε κάθε πιθανή γωνιά, ο «Ρούντολφ το ελαφάκι» που παίζει όλη μέρα στο cd και οι συγγενείς που μπαινοβγαίνουν σπίτι, είναι πηγή χαράς και ενθουσιασμού για τα μικρά μας. Πώς γίνεται, λοιπόν, να μην παρασυρθείς απ’ όλην αυτή την αισιοδοξία; Πώς γίνεται να μην αρχίσεις να χασκογελάς κι εσύ με τα αστεία τους και τα πειράγματά τους; Το πνεύμα των Χριστουγέννων σε τυλίγει σαν νεραϊδίσια αστερόσκονη και ξαφνικά, η ζωή παίρνει άλλο χρώμα κι άλλη χροιά: αυτή του παιδικού τους κόσμου όπου όλα είναι τέλεια και μαγικά!

Τηρούμε τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις… πιστά!

Πριν τα παιδιά, προτιμάς να αφιερώνεις τις γιορτές για να ξεκουραστείς, να δεις τους φίλους σου και να χαλαρώσεις. Μετά τα παιδιά, περνάς τον χρόνο σου τηρώντας όσο μπορείς τις παραδόσεις των Χριστουγέννων! Ξαφνικά, το σπίτι μυρίζει κουλουράκια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες ενώ περνάς ώρες με τα παιδιά φτιάχνοντας ευχητήριες κάρτες για τους αγαπημένους σας. Η οικογένεια έρχεται πιο κοντά ενώ τα πιτσιρίκια χορεύουν δίπλα σου χτυπώντας τα τριγωνάκια τους. Η μέρα για τα κάλαντα είναι κοντά και πρέπει να κάνουν πρόβα…

Περνάμε χρόνο με την οικογένεια

Ξαφνικά, το βαρύ καθημερινό πρόγραμμα της οικογένειας χαλαρώνει και βρίσκουμε ευκαιρία να περάσουμε χρόνο όλοι μαζί. Μπορεί να μην ακολουθούμε το έξαλλο πρόγραμμα της νιότης μας, αλλά οι βραδιές με την οικογένεια έχουν άλλη χάρη! Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώνονται γύρω από το μεγάλο τραπέζι, στρώνουν επιτραπέζια ή παζλ και, ανάμεσα σε πειράγματα και συζητήσεις, περνούν οι ώρες τόσο όμορφα και με τόση ζεστασιά που δεν είχες καν φανταστεί! Έπειτα φτιάχνετε χειροποίητα δωράκια, τυλίγετε τα δώρα των αγαπημένων σας, διαβάζετε βιβλία αγκαλιά, κάνετε μεγάλες βόλτες και περνάτε τις μέρες σας όλοι μαζί. Η θαλπωρή και η ευτυχία σε τυλίγουν σαν μάλλινο κουβερτάκι το χειμώνα και απορείς πώς ζούσες τόσα χρόνια χωρίς παιδιά!

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς και τα παιδιά μας την δίνουν απλόχερα

Μπορεί τα πρότερα χρόνια μας να ήταν ανέμελα και διασκεδαστικά, αλλά σίγουρα απείχαν παρασάγγας από το πνεύμα των Χριστουγέννων! Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς, συμβολίζουν την ελπίδα και την καλοσύνη, την αθωότητα και την ανθρωπιά. Τα παιδιά, έχουν το ταλέντο να μας θυμίζουν αυτούς τους συμβολισμούς μόνο με την παρουσία τους! Τα μεγάλα αθώα μάτια τους που μας κοιτάζουν με αγάπη, η ζεστή τους αγκαλιά, τα μικροσκοπικά χεράκια και τα χάδια τους, μας φέρνουν πιο κοντά στο πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο απ’ τον αγνό αλτρουισμό. Έπειτα από χρόνια, ξαναγίνεσαι παιδί και νιώθεις την ζωή και την ψυχή σου όμορφη και γεμάτη.

Τα Χριστούγεννα με τα παιδιά είναι μια από τις ομορφότερες εμπειρίες που βιώνουν οι γονείς. Πριν συμβεί, είναι αδύνατον να φανταστείς το μέγεθος της ευτυχίας και της πληρότητας που νιώθεις. Αφού το ζήσεις, όμως, δεν το αλλάζεις με τίποτα!

Πηγή: mama365

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.