Yπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι ομαδικού σεξ όσοι και οι άνθρωποι που το κάνουν, όμως στην πραγματικότητα οι κατηγορίες είναι βασικά τρεις και στη συνέχεια μιλάμε για επί μέρους διαφοροποιήσεις.

Σε ένα τρίο λοιπόν συμμετέχουν άτομα και των δυο φίλων ή και μόνο του ενός, τα οποία είτε το θέλουν πραγματικά, είτε το κάνουν για να το δοκιμάσουν και μετά να αποφασίσουν, είτε το κάνουν για να ικανοποιήσουν το σύντροφό τους ο οποίος τους το ζητάει (σε αυτή την περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία είναι ένα straight ζευγάρι που εκείνος θέλει να πάει με δυο γυναίκες, τη δική του και μία ακόμη και η σύντροφός του δεν το θέλει αλλά το σκέφτεται μόνο και μόνο για να του κάνει τη χάρη).

Εδώ καλό θα ήταν να πούμε ότι το threesome σε straight άτομα συνήθως αποτελεί φαντασίωση των ανδρών, οι γυναίκες διστάζουν γιατί φοβούνται τις συναισθηματικές επιπλοκές.

Επίσης ένα άτομο που κάνει τρίο με άτομο του ιδίου και ταυτόχρονα του αντίθετου φύλου δεν είναι απαραίτητα bisexual. Μπορεί απλώς να θέλει και πάλι να πραγματοποιήσει μια φαντασίωση δική του ή του συντρόφου του και μέχρι εκεί.

Όταν σε ένα threesome το σχήμα είναι δυο άντρες και μία γυναίκα, συνήθως οι άντρες αυτοί δεν σχετίζονται συναισθηματικά με τη γυναίκα αυτή και ο λόγος είναι ότι τα αρσενικά δεν αντέχουν να βλέπουν ότι μοιράζονται τη μόνιμη σύντροφό τους με κάποιον άλλο, ούτε αντέχουν το θέμα της σύγκρισης στο κρεβάτι.

Επομένως όταν δυο άντρες αποφασίζουν να κάνουν τρίο με μια γυναίκα, το πιο πιθανό είναι εκείνη να μην έχει δεσμό με κανέναν από τους δυο και έτσι το απολαμβάνουν όλοι περισσότερο, ενώ ιδίως οι άντρες μεταξύ τους κάνουν και για όλη την υπόλοιπη ζωή τους inside jokes με αυτή τη φάση που έχουν να τη μνημονεύουν like forever.

Όταν σε ένα threesome το σχήμα είναι δύο γυναίκες και ένας άντρας, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι η γυναίκα να βρίσκεται εκεί για να πραγματοποιήσει μια φαντασίωση του συντρόφου του ο οποίος θέλει να βρεθεί σεξουαλικά με δυο γυναίκες.

Σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα δεν είναι απαραίτητα bisexual αλλά μπορεί απλά να βρίσκεται στη σεξουαλική αυτή πράξη για να ικανοποιήσει ένα βαθύτερο θέλω του συντρόφου της ώστε και να μην τον χάσει αλλά και να μην πάει εκείνος να το κάνει με κάποιες άλλες. Δεν κρίνουμε, αλλά καλύτερα να το θέλει και η ίδια.

Οι άντρες δεν αισθάνονται απειλή όταν το τρίτο πρόσωπο στο κρεβάτι τους είναι μια γυναίκα γιατί θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν να την ερωτευτεί η σύντροφός τους ούτε τίθεται κάποιο θέμα σύγκρισης στην ανατομία ή στην απόδοσή τους. Αυτή η περίπτωση αφορά κυρίως σε straight άτομα τα οποία κάνουν tasting σε πιο spicy σεξουαλικές πρακτικές και όχι σε συνειδητοποιημένα bisexual άτομα τα οποία θα μοιραστούν σε πιο μόνιμη βάση το κρεβάτι τους με άτομα τόσο του ίδιου όσο και του άλλου φύλου.

Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σου θα σου ζητήσει να κάνετε ένα threesome με μια φίλη σου, ζήτησέ του να κάνετε καλύτερα ένα threesome με ένα φίλο του. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δεις την αντίδρασή του.