Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Εταιρεία Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ικανοποιηθούν σεξουαλικά τα περισσότερα ζευγάρια.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και οι ερευνητές παρακολούθησαν 30.000 ζευγάρια από όλη την Αμερική.
Η γενική κοινωνική έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1989 και 2012 και τα ευρήματα της αφορούσαν εξίσου όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα φύλα, το εισόδημα και τη διάρκεια των σχέσεων. Η μελέτη κατάφερε επίσης να «διαλύσει» ορισμένα στερεότυπα σχετικά με τις σεξουαλικές ορέξεις των ανθρώπων.
Οι άνδρες, στην πλειοψηφία τους, δεν βρέθηκαν να θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες και οι ηλικιωμένοι ήταν εξίσου σεξουαλικά δραστήριοι με τους νεότερους σε ηλικία συμμετέχοντες.
Η επικεφαλής της έρευνας Amy Muise πιστεύει ότι για να υπάρξει μία ευτυχισμένη σχέση, τα ζευγάρια πρέπει να είναι πιο «ανοιχτά» με τις σεξουαλικές τους ανάγκες και να συμμετέχουν πιο ενεργά σε συζητήσεις. Τέλος, λέει: «Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια στενή σχέση με τον σύντροφό σας χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στο να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά γίνεται».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.