Ομοφυλοφιλία: Ο χάρτης του θανάτου και των ποινών

Εν έτει 2017 και η ομοφυλοφιλία παραμένει ταμπού, σε αρκετές χώρες, αλλά δυστυχώς και ποινικό αδίκημα σε 75 κράτη, κυρίως της Ασίας και της Αφρικής. Σε απ αυτά 8 αυτά μάλιστα, (όπως το Σουδάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν) ο «παραβάτης» μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με την θανατική ποινή.
Σε άλλες περιπτώσεις δε, η ποινή μπορεί να είναι μαστίγωμα ή φυλάκιση.Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε αναλυτικό χάρτη που έφτιαξε χρήστης του διαδραστικού ιστοτόπου reddit.
Σ αυτόν διακρίνουμε, τις χώρες που είναι μαρκαρισμένες με κόκκινο χρώμα, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, στις πορτοκαλί χώρες είναι παράνομη η ανδρική ομοφυλοφιλία, ενώ οι χώρες με το μαύρο χρώμα καταδικάζουν τους ομοφυλόφιλους ακόμα και σε θάνατο.
Ακόμα και σε κάποιες χώρες που είναι σημειωμένες με πράσινο χρώμα, όπως η Ρωσία, η Λιθουανία και η Ιορδανία η ομοφυλοφιλία είναι μεν νόμιμη, όμως απαγορεύεται και τιμωρείται η «προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας».
Επίσης:
.Το 40% του συνολικού πληθυσμού της γης ζει σε χώρες όπου οι ομοφυλόφιλοι διώκονται λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
. Σε περισσότερες από 60 χώρες προστατεύουν νομικά την LGBT κοινότητα στα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ 15 χώρες αναγνωρίζουν τους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.