Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Την Δεύτερα 16 Ιανουαρίου στην Μητρόπολη η κηδεία του

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα είναι αυτός που θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σε ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρεται πως «σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 83 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του «Υγεία», έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο», ανακοίνωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η απόφαση της Διυπουργικής Σύσκεψης

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Διυπουργικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης, αποφασίστηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί ως ιδιώτης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, ότι η ταφή θα γίνει κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, ενώ, όπως αναφερόταν, ο ναός όπου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία επρόκειτο να οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.