Σταμάτης Κόκοτας: Θρήνος για τον σπουδαίο τραγουδιστή – Οι μακριές φαβορίτες, οι μεγάλες αγάπες και οι αμέτρητες επιτυχίες

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου, έπειτα από ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του. Ο σπουδαίος τραγουδιστής που μεσουράνησε τις δεκαετίες ’60 – ’70 άφησε την τελευταία του πνοή στο Ασκληπιείο της Βούλας σε ηλικία 85 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει τα τραγούδια του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε γεννηθεί στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου του 1937. Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής του, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης και ο Χάρης Λυμπερόπουλος.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες ,ενώ υπήρξε φανατικός φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Μία ακόμη μεγάλη του αγάπη ήταν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός καθώς έτρεχε σε αγώνες και διέθετε μία συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Μάλιστα είναι γνωστή η ιστορία με την περίφημη μοναδική Lamborghini η οποία λέγεται πως του την είχε κάνει δώρο ο φανατικός θαυμαστής του, Αριστοτέλης Ωνάσης.

Ο Σταμάτης Κόκοτας με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Σταμάτης Κόκοτας: Οι γάμοι, τα παιδιά και το ιλλιγιώδες ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες του

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

Υπήρχαν φήμες ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια προσέφερε στον Σταμάτη Κόκοτα ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες του μπροστά στην κάμερα, για διαφημιστικό σποτ.

«Είναι αλήθεια» είχε πει όταν ρωτήθηκε ο τραγουδιστής. «Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, χτυπήσατε λάθος πόρτα»

Αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του.

Οι μεγάλες επιτυχίες του Σταμάτη Κόκοτα

Το «Όνειρο απατηλό», το «γιε μου» και το «Πες πως μ’ αντάμωσες» είναι μερικές από τις αμέτρητες επιτυχίες του.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.