Το σπάσιμο των πιάτων κρίση δεν γνωρίζει

Σκληρή “μάχη” για το ποια περιοχή θα σπάσει τα περισσότερα πιάτα στις πίστες βρίσκεται σε εξέλιξη τα χρόνια της κρίσης. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο νταλκαδιασμένος από τα μνημόνια και την πολύχρονη οικονομική κρίση Έλληνας ξεσπάει στις πίστες και κυριολεκτικά τα σπάει.

Πρωταθλήτρια το καλοκαίρι του 2018 αναδείχθηκε η Σαντορίνη, όπου Έλληνες και ξένοι τουρίστες έσπαγαν κάθε εβδομάδα περισσότερα από 5.000 γύψινα πιάτα. Ακολουθούν η Μύκονος, η Πάρος, η Κρήτη και η Ρόδος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”.

Ο Κάμπος απειλεί την πρωτιά της Σαντορίνης. Οι κάτοικοι της Λάρισας είναι έτοιμοι να πάρουν τη ρεβάνς καθώς ετοιμάζονταν την περίοδο των εορτών να σπάσουν χιλιάδες πιάτα.

Το 2009 η μόνη βιοτεχνία κατασκευής γύψινων πιάτων στη Βόρεια Ελλάδα είχε πουλήσει 300.000 γύψινα πιάτα ενώ τις τελευταίες χρονιές ξεπερνά σταθερά τις 500.000. Η τιμή πώλησης διαφέρει ανάλογα με την παραγγελία και τον τόπο αποστολής.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.