Πέθανε ο παραγωγός του γνωστού ούζου Μπαμπατζίμ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει τα διάσημα τσίπουρα και ούζα.

Η εταιρεία Μπαμπατζίμ ξεκίνησε από τον παππού του, Σταύρο Μπαμπατζιμόπουλο το 1875 στην Κωνσταντινούπολη. Με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Στεφανή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο. Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος. Το 1988 ο Μπαμπατζιμόπουλος παρουσιάζει πρώτος το Τσίπουρο Μακεδονίας, ενώ το 2000 άνοιξε το επισκέψιμο οινοποιείο.

Ο θάνατός του αποτελεί μία μεγάλη απώλεια για την ελληνική κοινότητα των φίλων του κρασιού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.