Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι αεροσυνοδοί στους επιβάτες

Οι αεροσυνοδοί πρέπει να έχουν τον πλήρη έλεγχο στην καμπίνα επιβατών από την στιγμή που ξεκινά η επιβίβαση μέχρι την στιγμή της αποβίβασης.
Ωστόσο, η πιο κρίσιμη πτυχή της δουλειάς τους είναι η ασφάλεια των επιβατών διασφαλίζοντας ότι ξέρουν ποιος είναι ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλες τις πιθανές καταστάσεις που μπορούν να τους συμβούν.
Τι είναι αυτό όμως που παρατηρούν από την πρώτη στιγμή που οι επιβάτες επιβιβάζονται στο αεροσκάφος;
Ο 30χρονος Sjaak Schulteis, αεροσυνοδός στο επάγγελμα αποκαλύπτει στη The Sun ότι η γλώσσα είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που παρατηρεί καθημερινά.
«Δίνουμε προσοχή στην γλώσσα και ελέγχουμε αν έχουν στην κατοχή τους περιοδικό ή εφημερίδα» δήλωσε η Sjaak.
«Ξέρω τη γλώσσα τους, προσπαθώ να τους υποδεχτώ και ελπίζω να έχω μαντέψει σωστά» επισημαίνει.
Η αεροσυνοδός Janice Bridger πρόσθεσε: «Αν ένα άτομο δεν μπορεί να καταλάβει τα αγγλικά, δεν μπορούν να καταλάβουν σίγουρο τις εντολές. Ούτε μπορούν να διαβάσουν τις οδηγίες για το πώς να ανοίξουν τις εξόδους. Αυτό μπορεί να αποκλείσει κάποιον στο το να κάτσει στις εξόδους».
Ο Sjaak εξήγησε ότι παρατηρούν εξαρχής αν ένας επιβάτης είναι μεθυσμένος και καταγράφεται.
«Εάν ένας πελάτης έρθει μεθυσμένος ή υπό την επήρεια οποιουδήποτε φαρμάκου, μπορεί να μην του επιτραπεί η είσοδος στο αεροπλάνο», εξηγεί ο Sjaak.
Εκτός όμως από τη γλώσσα και το αν κάποιος είναι μεθυσμένος ή όχι, οι αεροσυνοδοί παρατηρούν επίσης και την φυσική κατάσταση των επιβατών.
«Προσέχω για άτομα με ειδικές ανάγκες που μπορεί να αποκλειστούν από το καθίσουν στη σειρά που είναι η έξοδος κινδύνου» καταλήγει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.