ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ το καλοκαίρι όταν πίνουμε αλκοόλ

Οι μέρες είναι μεγαλύτερες και πιο ηλιόλουστε,ς ενώ μπορεί κανείς να περάσει περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού είτε στις αυλές είτε στην παραλία. Αυτό που ταιριάζει πολύ όμορφα είναι ένα μία κρύα μπύρα, ένα ποτήρι λευκό κρασί ή ένα κοκτέιλ με φρούτα.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, η υπερβολική του χρήση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτές είναι σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρενέργειες που μπορεί να μας προκαλέσει η υπερβολική του χρήση, τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Το αλκοόλ μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε υψηλότερη θερμοκρασία στο σώμα μας από την πραγματικότητα.

Αν καταναλώσουμε μερικά ποτά και ξαφνικά νιώσουμε υπερβολική ζέστη, αυτό δεν είναι στην φαντασία μας. Αισθανόμαστε την ζέστη περισσότερο καθώς αυξάνεται ο όγκος του αίματος με αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Ετσι σε συνδυασμό με την ζέστη που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, μας κάνει να νιώθουμε την θερμοκρασία του σώματος μας ιδιαίτερα υψηλή. Αυτό που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε μεγαλύτερη δροσιά είναι η κατανάλωση ικανοποιητικής ποσότητας μη – αλκοολούχων ποτών.

Πηγή: https://seleo.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.