Πως να σταματήσετε το τικ στο μάτι σας αμέσως

Η σύσπαση των ματιών είναι μια δυσάρεστη αίσθηση και είναι πολύ οικεία στους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να είναι σύμπτωμα για πιο σοβαρές ασθένειες. Το τικ στα μάτια προκαλείται από σπασμούς των μυών των ματιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα φαινόμενος μικρής διάρκειας, αλλά μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι:
#1 Στρες
Λύση: Το τικ στα μάτια μπορεί να σημάδι του στρες, ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα όρασης. Η καλή ξεκούραση και ο καλής ποιότητας ύπνος θα σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρες.
#2 Έλλειψη ύπνου
Λύση: Η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει συσπάσεις στα μάτια. Η ξεκούραση και ένας καλός βραδινός ύπνος μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.
#3 Ξηρότητα στα μάτια
Λύση: Οι περισσότεροι ενήλικες αντιμετωπίζουν αυτή την δυσκολία. Η ξηροφθαλμία είναι συνηθισμένο πρόβλημα στους ανθρώπους που περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή χωρίς να φορούν φακούς επαφής. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο σας.
#4 Καταπόνηση των ματιών
Λύση: Ίσως χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια γυαλιά. Άλλωστε, ακόμα και μικρής σημασίας προβλήματα στα μάτια μπορεί να καταπονήσουν ακόμα περισσότερα τα μάτια σας και να προκαλέσουν το τικ. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να εξετάσετε την οπτική σας οξύτητα.
Η παρατεταμένη χρήση υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών είναι συνηθισμένες αιτίες καταπόνησης των ματιών. Ακολουθήστε τον κανόνα “20-20-20” για την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών: απομακρυνθείτε από την οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών μετά από 20 λεπτά χρήσης και επικεντρωθείτε για 20 δευτερόλεπτα σε κάποιο άλλο μακρινό αντικείμενο.
#5 Καφεΐνη
Λύση: Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση καφεΐνης για μια δυο εβδομάδες και θα δείτε τα συμπτώματα να εξαφανίζονται.
#6 Αλκοόλ
Λύση: Προσπαθήστε να βγάλετε τελείως το αλκοόλ από την ζωή σας, καθώς η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλεί το τικ.
#7 Κακή διατροφή
Λύση: Η έλλειψη κάποιων θρεπτικών στοιχείων, όπως το μαγνήσιο, μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις των ματιών.
Προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά και κάνετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό θα βοηθήσει στην φυσιολογική λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.