Ψωρίαση: Μόνο τα επιστημονικά δεδομένα λένε την αλήθεια

Στη μεγαλύτερη διεθνή έρευνα που έχει διεξαχθεί έως σήμερα, αναφέρεται ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με ψωρίαση δεν επιτυγχάνουν καθαρό δέρμα.

Μάλιστα στην έρευνα που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 8.300 ασθενείς, πάνω από τους μισούς (57%) δεν επιτυγχάνουν καθαρό δέρμα, με την πλειοψηφία αυτών να λαμβάνει την καθιερωμένη θεραπεία.

Στην πλειονότητά τους (84%), οι ασθενείς υφίστανται διακρίσεις και περιθωριοποίηση, ενώ περισσότεροι από το ένα τρίτο των ασθενών (38%) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της ψωρίασης.

Ως επιστήμονας θεωρώ ότι ο βασικός οδηγός μας πρέπει να είναι τα επιστημονικά δεδομένα. Μόνο σε αυτά μπορούμε να βασιζόμαστε και βάσει αυτών μπορούμε να συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας.

Ειδικότερα για παθήσεις που αφορούν αυτοάνοσα, μη μεταδοτικά νοσήματα όπως η ψωρίαση,ως επιστήμονας θεωρώ ότι είναι αμέλεια να μην ενημερώνουμε σωστά τους ασθενείς για τις θεραπευτικές λύσεις που υπάρχουν και να μην τους κάνουμε συμμέτοχους στην θεραπεία που θα επιλέξουμε.

Οι νέες στοχευμένες θεραπείες δείχνουν το δρόμο για καθαρό δέρμα, για μια ζωή χωρίς διακρίσεις και κοινωνικό στίγμα.

Το καθαρό δέρμα μπορεί να οριστεί ως θεραπευτικός στόχος – για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.katharoderma.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.