ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ: 5 ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΟΦΕΛΗ για την υγεία

Τα αντισυλληπτικά χάπια λαμβάνονται κατά βάση για την πρόληψη μιας εγκυμοσύνης.

Αν και δεν ενδείκνυνται για όλες τις γυναίκες, υπάρχουν κάποια παράπλευρα οφέλη από τη λήψη τους, ακόμη και για τις γυναίκες που δεν κάνουν σεξ.

Πολλές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις των αντισυλληπτικών, από την υγεία της επιδερμίδας μέχρι την πρόληψη του καρκίνου.

Για να λάβετε αντισυλληπτικά, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Εν τω μεταξύ δείτε 5 οφέλη από τη χρήση τους:

Μειώνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης: Τα αντισυλληπτικά αυξάνουν την οστική πυκνότητα και συμβάλλουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η από στόματος λήψη αντισυλληπτικών έχει προστατευτική επίδραση στα οιστρογόνα, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας. Δεν πρέπει ωστόσο να λαμβάνονται από κορίτσια στην εφηβεία πριν επιτευχθεί η μέγιστη ανάπτυξη της οστικής μάζας.

Ηπιότερα συμπτώματα περιόδου: Τα αντισυλληπτικά μειώνουν την αιμορραγία και συντομεύουν τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό οφείλεται στην προγεστερόνη που προκαλεί λέπτυνση του ενδομητρίου και είναι ωφέλιμο για τις γυναίκες με βαριά συμπτώματα περιόδου, καθώς η μεγάλη αιμορραγία ενέχει τον κίνδυνο αναιμίας ή χαμηλού αριθμού αιμοκυττάρων, που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μειώνουν τις κράμπες: Τα αντισυλληπτικά μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις επώδυνες κράμπες και τους μυϊκούς σπασμούς στη διάρκεια της περιόδου. Οι κράμπες προκαλούνται όταν η μήτρα συστέλλεται για να αποβάλλει τους θρόμβους αίματος και τους ιστούς. Οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά έχουν λιγότερη αιμορραγία λόγω της λέπτυνσης του ενδομητρίου και έτσι απαιτείται λιγότερη συστολή της μήτρας.

Βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής: Τα περισσότερα αντισυλληπτικά συμβάλλουν στον έλεγχο της ακμής, αλλά μόνο κάποιες ουσίες είναι εγκεκριμένες γι’ αυτή τη χρήση και πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την κατάλληλη καθώς και την ενδεδειγμένη δοσολογία.

Ρυθμίζουν τον κύκλο: Πολλές γυναίκες με ακανόνιστο κύκλο λαμβάνουν αντισυλληπτικά για να τον ρυθμίσουν. Τα χάπια σχεδόν πάντα παράγουν ένα κύκλο 28 ημερών και έτσι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν πότε θα έχουν περίοδο.

Πηγή: onmed.gr

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.