Πώς έκαναν σεξ οι άνθρωποι στον Μεσαίωνα;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Για να βρισκόμαστε όλοι εμείς εδώ σημαίνει πως ναι, ο κόσμος έκανε σεξ και στον Μεσαίωνας.

Ωστόσο η απόλυτη κυριαρχία της Εκκλησίας σε όλους τους τομείς της ζωής, επηρέαζε και τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων εκείνη την περίοδο.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το openculture, το οποίο γράφει πως, «σύμφωνα με τη μεσαιωνική Εκκλησία η μόνη φορά που το σεξ είναι αποδεκτό είναι μεταξύ δύο παντρεμένων ανθρώπων για αναπαραγωγικούς σκοπούς».

«Οι θρησκευτικοί κανόνες έλεγαν ότι απαγορεύεται το σεξ τα Σάββατα και τις Κυριακές. Σε περίπτωση που έχετε τη διάθεση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, να κάνετε σεξ μόνο στην ιεραποστολική θέση, γιατί οτιδήποτε άλλο ανατρέπει τη φυσική σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Μην βγάζετε όλα σας τα ρούχα κατά τη διάρκεια του σεξ, γιατί είναι πολύ συναρπαστικό» αναφέρουν.

«Εν ολίγοις, κατά τη διάρκεια του σεξ, θα πρέπει να προσπαθείς να διασκεδάζεις όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν και ήταν αυτοί οι κανόνες αυστηροί και ξεκάθαροι, κανείς δεν τους ακολουθούσε. Επιπλέον, δεδομένης της έλλειψης ιδιωτικών χώρων, το σεξ στον Μεσαίωνα ήταν σχεδόν δημόσια υπόθεση».

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι του Μεσαίωνα ήταν πολύ πουριτανοί, αλλά τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι ενδιαφέρονταν για όλα τα είδη σεξ που ως και σήμερα θα βρίσκαμε εντελώς απαράδεκτα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.