Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το Άουσβιτς με γυναίκες και παιδιά που οδηγούνται στο… θάνατο

Μπορεί να έχουν περάσει 70 χρόνια από την κόλαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ωστόσο, οι πληγές από την τραγική εκείνη περίοδο παραμένουν ανοιχτές.
Πρόσφατα ήρθαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από το Άουσβιτς όπου γυναίκες με παιδιά στα χέρια κατευθύνονται προς το κολαστήριο χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει. Οι φωτογραφίες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα από απόγονο στρατιώτη Ναζί.
Στους περισσότερους ο τρόμος αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους, ενώ κάποιοι άλλοι βαδίζουν απορημένοι για το τι είναι αυτό που τους περιμένει.
Σήμερα, το Άουσβιτς έχει μετατραπεί σε μουσείο, που ξυπνά τραγικές μνήμες από την εποχή εκείνη. Υπενθυμίζεται πως συνολικά εκτοπίστηκαν περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν.
Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν: Δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους (θάλαμοι αερίων), πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, θάνατος από ασιτία.
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.