Το SPD «αποκαθήλωσε» τον Σουλτς: Δεν του έχουμε εμπιστοσύνη – Δεν θα πάρει το Υπουργείο Εξωτερικών

Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) επιβεβαιώνει πως ο επικεφαλής του, ο Μάρτιν Σουλτς, δεν θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση.
Σε δήλωσή του ο Σούλτς αναφέρει: «Δηλώνω την απόσυρση του ενδιαφέροντός μου για την είσοδο στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα ελπίζω βαθιά ότι με αυτό τελειώνουν και οι συζητήσεις για τα πρόσωπα εντός του SPD» ,σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung.
«Βλέπω, λόγω της εσωκομματικής συζήτησης γύρω από το πρόσωπό μου, να κινδυνεύει η επιτυχία στην εσωκομματική ψηφοφορία” του SPD για την επικύρωση της συμμετοχής στην κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού» επισημαίνει την ίδια στιγμή.
Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο κ. Σουλτς δέχθηκε ισχυρή πίεση από το κόμμα του προκειμένου να μην αναλάβει κυβερνητικό πόστο.
Το δημοσίευμα του “Redaktionsnetzwerk Deutschland” (RND) και των εφημερίδων “Sueddeutsche Zeitung” και “Bild”, προανήγγειλαν ότι το κόμμα του απέσυρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και του έθεσε σχετικό τελεσίγραφο, κάτι που επιβεβαίωσαν πηγές του SPD.
Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αυτή την ώρα από την πλευρά του SPD δεν γίνεται απολύτως κανένα σχόλιο.

Πηγή: Real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.