Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ΔΕΗ πρέπει να μείνει στο Δημόσιο ήταν πολιτική εξαπάτηση; (Βίντεο)

Υποσχόταν θέσεις εργασίας και για ήπια μετάβαση και τελικά τους άφησε όλους άνεργους.

Έλεγε πριν τις εκλογές:

“….Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση εισηγμένης στο χρηματιστήριο της οποίας κύριος μέτοχος είναι το Δημόσιο και κατά την εκτίμησή μου έτσι πρέπει να μείνει….”

“….Θα στηρίξουμε τη Δ.Ε.Η.. Γιατί βλέπω ότι έχουμε πολλούς φίλους συνδικαλιστές, με τους οποίους έχουμε κάνει πολλές κουβέντες. Έχουμε συμφωνήσει, έχουμε διαφωνήσει, αλλά στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η οποία οδηγείται στην απαξίωση, συμφωνούμε….”

“Ευρωπαϊκοί πόροι για αυτό το οποίο αποκαλούμε μεταλιγνιτική εποχή. Η μεταλιγνιτική εποχή δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και αυτό γιατί ο λιγνίτης παραμένει το καύσιμο το οποίο στηρίζει την ενεργειακή παραγωγή της χώρας, αλλά θα είναι αμαρτία πραγματικά να μην μπορέσουμε να διεκδικήσουμε -όπως το κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες- πόρους που θα βοηθήσουν τη μετάβαση μιας ολόκληρης περιοχής σε ένα καινούργιο ενεργειακό μοντέλο. Εδώ έχουμε τα δίκτυα, εδώ έχουμε το τεχνικό προσωπικό. Όνειρό μου θα ήταν η μεγαλύτερη, παραδείγματος χάρη, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα να γίνει στις εκτάσεις της Δ.Ε.Η.. Εκεί που παλιά βγάζαμε λιγνίτη, τώρα να παράγουμε καθαρή ενέργεια. Και να δώσουμε με αυτόν τον τρόπο νέες δουλειές σε ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι μπορεί να απειλείται το δικό τους εργασιακό μέλλον.”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.