Ο Μπορέλ είπε ότι Τουρκία και ΕΕ (μαζί) βάζουν την Ελλάδα απέναντι για να μοιράσουν τους υδρογονάνθρακές της

Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει θετικά το έτος και προχωρούν σε εποικοδομητικά βήματα για την επανέναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα (τρίτο μέρος η χώρα μας;) για τους υδρογονάνθρακες (τους δικούς μας;) στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά η ΕΕ εξακολουθεί να ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε την Πέμπτη ο Χοσέπ Μπορέλ.

Μισό λεπτό: Ο φιλότουρκος Ισπανός Μπορέλ διαπραγματεύεται τους δικούς μας υδρογονάνθρακες;

Για να καταλάβουμε: Έχει εκχωρηθεί στις Βρυξέλλες το θέμα των υδρογονανθράκων μας;

Διότι και οι Γερμανοί, ο Χάικο Μάας, αυτά δηλώνουν: Ότι συζητάνε με τους Τούρκους για τους δικούς μας υδρογονάνθρακες.

Και για να έχουμε καλή εξήγηση: Μέλος της ΕΕ είναι η Ελλάδα ή η Τουρκία; Επειδή ο Μπορέλ δήλωσε ότι η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί θα βάλουν την Ελλάδα «απέναντι» και θα συζητήσουν τους υδρογονάνθρακες.

Δεν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό;

«Έχουμε δει μια βελτίωση στη συνολική ατμόσφαιρα … Θέλουμε έντονα να δούμε μια βιώσιμη αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ σε δημοσιογράφους μαζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από τη συνάντησή τους.

«Παραμένουμε ανήσυχοι για την κατάσταση αναφορικά με ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία», δήλωσε ο Μπόρελ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε πως είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕE, αλλά επεσήμανε πως απαιτούνται βήματα ώστε το θετικό κλίμα να διατηρηθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.