Ντροπή: Το Reuters αναγνωρίζει «βόρεια Κύπρο» και η Ελλάδα σιωπά

Αναφερόμενο στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου, το Reuters γράφει για «Βόρεια Κύπρο», σαν να είναι ανεξάρτητο κράτος και όχι ένα κομμάτι μιας χώρας μέλους της ΕΕ που τελεί υπό τουρκική κατοχή.

Μάλιστα, σε ένα σημείο του το ρεπορτάζ λέει ότι «η Βόρεια Κύπρος αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος μόνο από την Τουρκία. Άλλες χώρες το θεωρούν μέρος της Κύπρου»… Το «θεωρούν» γράφει το Reuters… δηλαδή δεν είναι;

Το κείμενο έχει δημοσιευθεί από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ουδεμία ελληνική αντίδραση γι’ αυτή την άτυπη αναγνώριση του ψευδοκράτους και κατ επέκταση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής από ένα εκ των μεγαλύτερων ΜΜ του πλανήτη.

Που είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μιλήσει για το θέμα; Εάν γραφτεί τίποτα για κανέναν… τρίτο ξάδερφό του Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγαίνει επιτόπου στα κανάλια. Τώρα που ένα από τα μεγαλύτερα μέσα του πλανήτη για πρώτη φορά αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό καθεστώς και τα τετελεσμένα της εισβολής, ο Πέτσας σιωπά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.