Στην Αρκτική το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο (βίντεο)

Από την Αγία Πετρούπολη απέπλευσε το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό στον κόσμο, έχοντας ως προορισμό το λιμάνι του Μούρμανσκ της Αρκτικής.

Το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες και γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Μόσχας να αξιοποιήσει τις εμπορικές δυνατότητες στην περιοχή. Το «Arktika» έχει μήκος 173 μέτρα, πλήρωμα 53 ατόμων και μπορεί να σπάει πάγους πάχους έως και τριών μέτρων

Το πλοίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες της Ρωσίας να αναπτύξει τη θαλάσσια οδό της Βόρειας Θάλασσας, η οποία εκτείνεται από το Μούρμανσκ μέχρι το Βερίγγειο πορθμό κοντά στην Αλάσκα.

«Η δημιουργία ενός σύγχρονου πυρηνικού στόλου παγοθραυστικών που θα διασφαλίζει συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου την ασφαλή πλοήγηση σε ολόκληρη τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας είναι στρατηγικό καθήκον για τη χώρα μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαδρομής Βόρειας Θάλασσας, Βιτσισλάβ Ρούκσα.

Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Αρκτική, το πυρηνικό παγοθραυστικό πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές στα θυελλώδη νερά του Κόλπου της Φινλανδίας, ακολουθώντας πορεία μέσα σε ισχυρούς ανέμους και πανύψηλα κύματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.