ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ!!!Σοϊλού: Η Τουρκία είναι ευγενές έθνος – Οι πρόγονοι μας προώθησαν την φιλοσοφία

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, πρόσφατα, εμφανίστηκε βέβαιος πως: «H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο γράφοντας ιστορία» και πως «ο Θεός είναι με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του».

Μιλώντας την Πέμπτη σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ, ο Σοϊλού επανήλθε με νέες δηλώσεις για το «ευγενές τουρκικό έθνος» που -μεταξύ άλλων- προώθησε και την φιλοσοφία.

«Είμαστε η Τουρκία. Είμαστε μία μεγάλη χώρα. Είμαστε ένα ευγενές έθνος.

»Ιδέες και φιλοσοφίες προωθήθηκαν από τους προγόνους μας και είναι πολύτιμες και απαραίτητες στο σημερινό κόσμο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας στη συνέχεια πως «αποστολή της Τουρκίας είναι να δώσει το χέρι στις χώρες που θέλουν ν΄ απαλλαγούν από την «καταπίεση του άγριου καπιταλισμού».

«Έχουμε επίσης μία γεωγραφική ευθύνη.

»Είμαστε η καρδιά όλης της παγκόσμιας γεωγραφίας.

»Υπάρχουν χώρες γύρω μας που ακολουθούν την ανάπτυξη πρέπει να τους απλώσουμε το χέρι μας.

»Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απαλλαγούν από τους δια αντιπροσώπων πολέμους.

»Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από την καταπίεση του άγριου καπιταλισμού και να τις απελευθερώσουμε».

Ο Σοϊλού, θεωρείται άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Ερντογάν με κεντρικό ρόλο στην κρίση του περασμένου Μαρτίου στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλλε παραίτηση από τη θέση του λόγω Covid-19, που όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Πολλοί θεωρούν πως θα έχει κύριο ρόλο στην Τουρκία στην μετά Ερντογάν εποχή.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.