Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την επιστροφή αστροναυτών στη Γη – ΒΙΝΤΕΟ

Mε απόλυτη ασφάλεια προσγειώθηκαν την Πέμπτη στο Καζακστάν οι δύο αστροναύτες και ο κοσμοναύτης που επέστρεψαν με ρωσικό πύραυλο Σογιούζ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στη Γη.

“Η προσγείωση έγινε (..) Το πλήρωμα του Soyouz MS-09 επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη έπειτα από 197 ημέρες” στο διάστημα, ανακοίνωσε στο Twitter η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos και επιβεβαίωσε και η αμερικανική NASA.

Ο Γερμανός Αλεξάντερ Γκερστ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), η Αμερικανίδα Σερίνα Αουνιόν-Τσάνσελορ της NASA και ο Ρώσος Σεργκέι Προκόπιεφ της Roscosmos προσγειώθηκαν στη Γη λίγο πριν από την προγραμματισμένη ώρα στις 08:02 ώρα Μόσχας (07:02 ώρα Ελλάδος), διευκρινίζει η ρωσική διαστημική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

“Το πλήρωμα αισθάνεται καλά μετά την επιστροφή του στη Γη”, προσθέτει η Roscosmos, ενώ στις εικόνες που μεταδίδονταν απευθείας στους ιστοτόπους της NASA και της Roskosmos δεν μπορούσε κανείς να διακρίνει την προσγείωση του Σογιούζ λόγω της πυκνής ομίχλης που υπήρχε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Ο Σεργκέι Προκόπιεφ και η Σερίνα Αουνιόν-Τσάνσελορ έδειχναν λίγο χλωμοί και αδυνατισμένοι μετά τη μακρά αποστολή τους στο διάστημα, ενώ ο Αλεξάντερ Γκερστ χάρισε ένα μεγάλο χαμόγελο και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις στη γερμανική τηλεόραση.

Οι δύο αστροναύτες και ο κοσμοναύτης έμειναν περισσότερο από έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η παραμονή τους στο διάστημα σηματοδοτήθηκε από μια διαρροή οξυγόνου στα τέλη του Αυγούστου σε ένα ρωσικό Σογιούζ που ήταν προσδεμένο στον ISS όπως και από μια αποτυχία εκτόξευσης τον Οκτώβριο άλλου Σογιούζ, που θα μετέφερε νέο πλήρωμα στον ISS.

Αυτή η αποστολή στο διάστημα ήταν η πρώτη του 43χρονου Προκόπιεφ και της 42χρονης Αουνιόν-Τσάνσελορ, η οποία είναι επίσης γιατρός. Ο 42χρονος Γκερστ ήταν ο μόνος που είχε διαμείνει κι άλλη φορά στον ISS το 2014.

Ο Γκερστ, μετά τη δεύτερη αυτή αποστολή του στο διάστημα, έχει μείνει συνολικά 363 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σημειώνοντας ρεκόρ για έναν αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Ήταν επίσης ο πρώτος Γερμανός και ο δεύτερος Ευρωπαίος που διετέλεσε διοικητής στον ISS.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.