Βραζιλία: 10.000 εθελοντές για την τρίτη φάση των δοκιμών του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό

Εμπιστεύονται το «Sputnik-V» ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό οι Βραζιλιάνοι, καθώς τo Τεχνολογικό Ινστιτούτο Tecpar της πολιτείας Παρανά ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Το Ινστιτούτο που έχει υπογράψει συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά το νέου κορωνοϊού Sputnik-V,στις οποίες θα συμμετάσχουν 10.000 εθελοντές στις αρχές του επόμενου έτους.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο από τον Εθνικό Οργανισμό

Ο Χόρχε Καλάδο, πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της πολιτείας Παρανά που είναι γνωστό ως Tecpar, δήλωσε ότι για τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, θα ζητήσει την έγκριση του εθνικού Οργανισμού Υγείας της Βραζιλίας, ANVISA, στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα επισήμανε ότι δόσεις του ρωσικού εμβολίου θα εισαχθούν από τη Ρωσία, ενώ η Tecpar σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου που θα διατεθεί στην αγορά της Βραζιλίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Επιτυχή αποτελέσματα ισχυρίζονται οι επιστήμονες για το ρωσικό εμβόλιο

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, με το όνομα «Sputnik-V» παρήγαγε μια απόκριση αντισωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες στις δοκιμές του πρώτου σταδίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν από το ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Τα αποτελέσματα των δύο δοκιμών, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και με την συμμετοχή 76 εθελοντών, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του νέου κορωνοϊού και χωρίς σοβαρές παρενέργειες, αναφέρει το ιατρικό περιοδικό.

 

Η Ρωσία έδωσε άδεια για το νέο εμβόλιο – που γίνεται σε δύο δόσεις – και το οποίο ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας μάλιστα, πως το έκανε και η κόρη του – τον Αύγουστο, και είναι η πρώτη χώρα που το κάνει προτού καν δημοσιευτούν δεδομένα ή ξεκινήσει μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.