Τραμπ: «Εσωτερική τρομοκρατία» οι βίαιες διαδηλώσεις στην Κενόσα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξομοίωσε τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Κενόσα με «εσωτερική τρομοκρατία», κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην πόλη, η οποία συγκλονίζεται από οργισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός Αφροαμερικανού από πυρά λευκού αστυνομικού.

Αναφερόμενος σε περιστατικά βανδαλισμού καταστημάτων και ρίψεις τούβλων ενάντια σε αστυνομικούς, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτές δεν είναι ενέργειες ειρηνικών διαδηλώσεων αλλά στην πραγματικότητα εσωτερική τρομοκρατία».

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πόλη αυτή του Ουισκόνσιν ο 29χρονος Αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε πισώπλατα επτά φορές από έναν λευκό αστυνομικό, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Μιλώντας σε μια ομάδα επιχειρηματιών της πόλης, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει 42 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της δημόσιας ασφάλειας και των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Ουισκόνσιν. Επίσης, δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα χορηγήσει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις ταραχές και ένα εκατομμύριο δολάρια στις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ, διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.