Κορονοϊός: Σαρώνει η πανδημία στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 7 εκατομμύρια τα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό έσπασαν το φράγμα των 7 εκατομμυρίων χθες Πέμπτη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την περιφέρεια που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη, μολονότι ορισμένες χώρες διαπιστώνουν επιβράδυνση του ρυθμού της εξάπλωσης της πανδημίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ημερήσιος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στα περίπου 77.800 την περασμένη εβδομάδα, έναντι σχεδόν 85.000 την προηγούμενη, σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της περιοχής.

Έξι μήνες αφότου επιβεβαιωνόταν το πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία, η χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, κατέγραψε χθες Πέμπτη 984 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 44.235 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό να φθάνει τους 118.649 νεκρούς επί συνόλου 3.761.391 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Με άλλα λόγια η Βραζιλία μετράει πάνω από τις μισές μολύνσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.