Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και το ελληνικό φυλάκιο στη νήσο Παναγιά

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πριν από λίγο πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Η νήσος Παναγιά διαθέτει στρατιωτικό φυλάκιο, από το οποίο πετούν συνεχώς από πάνω τουρκικά μαχητικά. Την ίδια στιγμή το Oruc Reis συνεχίζει ανενόχλητο να «οργώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 16:51 άνωθεν Ν.Παναγιάς και Ν.Οινουσσών στα 22.000 πόδια.

Αυτή η αυξανόμενη κλιμάκωση με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό φυλάκιο σε συνδυασμό με τις ασκήσεις νότια της Κρήτης και φυσικά τις έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με το τουρκικό σχέδιο «Σούγκα» του 2003 του οποίου επιπλέον λεπτομέρειες διέρρευσαν πρόσφατα.

Συγκεκριμένα το σχέδιο προέβλεπε κλιμάκωση των προκλήσεων με απειλητικές τουρκικές ασκήσεις, επίδειξη σημαίας σε ελληνικά ύδατα και υπερπτήσεις, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να αντιδράσει και να οδηγηθεί σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.