Αγία Σοφία: Οργή για τη… χαλαρή selfie πάνω στο χαλί – ΒΙΝΤΕΟ

Οργή προκαλούν οι εικόνες βεβήλωσης του εσωτερικού της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και δείχνει έναν “πιστό” να ποζάρει… χαλαρός πάνω στο χαλί που στρώθηκε στο δάπεδο του εμβληματικού μνημείου, όπου έγινε και η πρώτη μουσουλμανική προσευχή. Ο άνδρας έχει ξαπλώσει στο χαλί και βγάζει μία selfie φωτογραφία.

Την προσευχή του μπαϊραμιού τέλεσε ξανά ο επικεφαλής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς. Ο Τούρκος αρχιιμάμης επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο ακραίου συμβολισμού κάνοντας λόγο για «μεγάλη κατάκτηση» και επαναφέροντας στον νου τις εικόνες βαρβαρότητας, με το οθωμανικό σπαθί που κρατούσε ο Ερμπάς την πρώτη φορά που ανέβηκε στον άμβωνα. Το παρών στην τελετή του μπαϊραμιού έδωσαν υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.