Σε έξαρση ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – 146.000 θάνατοι, πάνω από 4 εκατ. κρούσματα

Έντονη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 1.225 θάνατοι από τον COVID-19 και πάνω από 76.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 -αριθμός που πλησίασε το ρεκόρ- σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν πάνω από 1.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ ήταν την 29η Μαΐου, σχεδόν πριν από δύο μήνες.

Πλέον ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει σπάσει το φράγμα των 4 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται δε ότι τα 3 εκατ. κρούσματα είχαν ξεπεραστεί μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες, την 8η Ιουλίου.

Η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς — θρηνεί πάνω από 146.000 νεκρούς.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, η καμπύλη της μετάδοσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης ανά 24 ώρες ξεπερνά, και συχνά ξεπερνά κατά πολύ, τα 60.000.

Το Τέξας, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα, το Άινταχο και η Φλόριντα κατέγραψαν προχθές Τετάρτη ή χθες Πέμπτη ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες.

Επιδημιολογικά μοντέλα προβλέπουν κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού τις τέσσερις προσεχείς εβδομάδες, κατά τον μέσο όρο που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι αμερικανικές πολιτείες που είναι αυτή τη στιγμή εστία της επιδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να χρειαστεί να καθυστερήσουν το άνοιγμα των σχολείων κατά «λίγες εβδομάδες», ενώ ώθησε τους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους μαζικά το φθινόπωρο.

«Πρέπει να ανοίξουν» επανέλαβε ο Τραμπ για τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών που είναι εστίες της επιδημίας Covid-19 να αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων και ότι οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.