Το «όπλο» του Πούτιν που κρατάει τον κορονοϊό εκτός σπιτιού και εκτός Κρεμλίνου (βίντεο)

Το ενδιαφέρον πολλών χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, έχει προκαλέσει ένα από τα «όπλα» με τα οποία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει επιλέξει να πολεμήσει τον κορονοϊό, τόσο στο σπίτι του όσο και μέσα στο Κρεμλίνο.

Πρόκειται για τα τούνελ απολύμανσης που, σύμφωνα με το Sputnik, έχουν εγκατασταθεί τόσο στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Νόβο Ογκαριόβο όσο και στο Κρεμλίνο.

«Όσον αφορά τον αρχηγό του κράτους, οι πρόσθετες προφυλάξεις είναι δικαιολογημένες και κατανοητές όσον αφορά τον πρόεδρο», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντίτρι Πεσκόφ.

Η γενική διευθύντρια της κατασκευάστριας εταιρείας, Όγκα Ιζράνοβα, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο αποκάλυψε μάλιστα ότι «άλλες χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρονται τώρα… Σε αυτή την φάση εργαζόμαστε ώστε να το πιστοποιήσουμε για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο».

Η Ιζράνοβα σημείωσε ότι η Ελλάδα, η Εσθονία και Ισπανία έδειξαν ενδιαφέρον στην προμήθεια τούνελ απολύμανσης. Αλλά και πιο μακριά, το Περού και το Ισραήλ αποτελούν επίσης υποψήφιους αγοραστές.

«Συνεργαζόμαστε με την Λευκορωσία και το Καζακστάν, μπορούμε εύκολα να πωλούμε εκεί τα προϊόντα μας και γι’ αυτό έχουμε όλα τα πιστοποιητικά», λέει η γενική διευθύντρια.

Σύμφωνα με την Ιζράνοβα, η Motor Technologies έχει ήδη λάβει εντολή από το Καζακστάν για την παράδοση 30 τούνελ απολύμανσης, με την εταιρεία να παραδέχεται ότι οι επιβεβαιωμένες από την Προεδρία αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ για την εγκατάσταση των συγκεκριμένων τούνελ στην οικία του Πούτιν και το Κρεμλίνο αύξησαν το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών.

Όσοι περνούν από το ειδικά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο έξω από το κτίριο, τούνελ, ψεκάζονται με απολυμαντικό από την οροφή και τα τοιχώματά του, που καλύπτει ρούχα και άλλες εκτεθειμένες περιοχές του σώματος.

Πηγή: CNN

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.