H VW ακυρώνει το εργοστάσιο στην Τουρκία και ο Ερντογάν διατάσσει έρευνα εις βάρος της

Αμέσως μόλις ο Όμιλος VW ανακοίνωσε την ματαίωση της κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία, η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με τρόπο που ο διεθνής όμιλος δεν ανέμενε: Η Τουρκική Αρχή Ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα εναντίον του ομίλου Volkswagen Group– δηλαδή της Volkswagen, της Audi, της Porsche.

Στις 11 Ιουνίου, η αρχή συζήτησε ευρήματα από προκαταρκτική έρευνα, αναφέρει η εφημερίδα Hurriet και αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το απόγευμα. Η έρευνα περιλαμβάνει κατηγορίες σχετικές με τον κόφτη μέγιστης ταχύτητας για το σύστημα ελέγχου ταχύτητας ραντάρ και τις ηλιοροφές, τη χρήση φίλτρων σωματιδίων βενζίνης, «ευαίσθητες πληροφορίες» σχετικά με την τεχνολογία επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης (SCR) και τις δεξαμενές AdBlue.

Η αντανακλαστική κίνηση του τουρκικού καθεστώτος φαινομενικά δε συνδέεται με την ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου, ωστόσο είναι δύσκολο να μην διαπιστώσει κανείς τη σύμπτωση της ανακοίνωσης η οποία δημιουργεί πίεση στις πωλήσεις του γκρουπ στην τουρκική αγορά, ενώ ενδεχομένως να ανοίξει δικαστικές διεκδικήσεις από Τούρκους καταναλωτές.

Έρχεται σε μια συγκυρία που η VW επιθυμεί να κλείσει τις διεθνείς δικαστικές διαμάχες, καθώς το σκάνδαλο Dieselgate της έχει κοστίσει ακριβά. Σε αυτό υπολογίζει το τουρκικό καθεστώς που αποπειράται να ασκήσει πίεση στη γερμανική πολυεθνική προκειμένου να αναστρέψει την απόφασή της και να κατασκευάσει το εργοστάσιό της σε τουρκικό έδαφος.

Είναι η δεύτερη φορά σε ένα χρόνο που η εταιρεία ανακοινώνει τη ματαίωση της κατασκευής εργοστασίου στην Τουρκία, αυτή τη φορά με την αιτιολογία του κορωνοϊού.

πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.