Έξω φρενών ο Τραμπ, καλεί τους κυβερνήτες να επιβληθούν στους διαδηλωτές: Φαίνεστε αδύναμοι και βλάκες, τους είπε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την απάντηση των Αμερικανών κυβερνητών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε έξαλλη κατάσταση και ύψωσε τη φωνή του…

Τους είπε ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή απάντησή τους τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ.

“Πρέπει να επιβάλεστε, εάν δεν επιβάλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε”, είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ζήτησε σήμερα να απαγορευτεί σε εθνικό επίπεδο η χρήση της υπερβολικής βίας και της μεθόδου του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στη Μινεάπολη, την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν αρκεί να λέμε ‘Είμαι θυμωμένος, είμαι απογοητευμένος’ είπε ο Κουόμο κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Πολιτεία του. «Οι διαδηλωτές επισημαίνουν κάτι. Αλλά πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτό μια θετική μεταρρυθμιστική ατζέντα», τόνισε.

ΕΙΔΗΣΗ: ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ NEW YORK TIMES

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Καθώς οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοί του δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα του Λευκού Οίκου για την αποκλιμάκωση της έντασης, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ που κρατούνταν από έναν λευκό αστυνομικό.

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους ασκεί πιέσεις ώστε ο πρόεδρος Τραμπ να απευθύνει ένα επίσημο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος για να δώσει έμφαση στην υποστήριξή του στην τήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά και στους αστυνομικούς.

Από την άλλη μεριά, ο γαμπρός και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ μαζί με άλλους υψηλόβαθμους συμβούλους επιχειρηματολογούν κατά μιας τέτοιας κίνησης, υποστηρίζοντας ότι ο τόνος που θα έχει μπορεί να απομακρύνει σημαντικούς ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των Αφροαμερικανών, την υποστήριξη των οποίων προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Ένα προεδρικό διάγγελμα θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το μήνυμα του προέδρου Τραμπ για την επανεκκίνηση της οικονομίας το συντομότερο δυνατό, όπως υποστηρίζουν όσοι είναι αντίθετοι προς την κίνηση αυτή.

Το τελευταίο προεδρικό διάγγελμα του Τραμπ που έγινε στα μέσα Μαρτίου από το Οβάλ Γραφείο είχε κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ενώ δεν καταγράφηκε εσωτερικά ως επιτυχία, καθώς ο Λευκός Οίκος έπρεπε μετά την πραγματοποίησή του να ξεκαθαρίσει σημεία από το γραπτό κείμενο που εκφώνησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε γραφτεί βιαστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.