Σουηδία: Ο κορονοϊός ακυρώνει το επίσημο δείπνο στο Παλάτι

Ένα λαμπερό δείπνο με 150 καλεσμένους αναμενόταν να παραθέσει το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας, ο 73χρονος βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος και η 76χρονη βασίλισσα Σίλβια την Τετάρτη το βράδυ στο Παλάτι, στην Στοκχόλμη.

Ωστόσο, το ζεύγος αποφάσισε να ακυρώσει το δείπνο αυτό από τον φόβο του κορονοϊού καθώς τις πρόσφατες μέρες επιβεβαιώθηκαν στη χώρα 24 κρούσματα από την επιδημία. Έτσι, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο εξάπλωσης, αποφάσισαν να ακυρώσουν το δείπνο στο οποίο ήταν καλεσμένοι τόσο η πριγκίπισσα Βικτόρια, ο γιος τους πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος με τη σύζυγό του όπως και ανώτατα μέλη της σουηδικής κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της η σουηδική βασιλική αυλή ανέφερε: “Τις πρόσφατες ημέρες, αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού έχουν αναφερθεί στη Σουηδία. Η Αρχή Δημόσιας Υγείας θεωρεί υψηλό τον κίνδυνο να υπάρξουν επιβεβαιωθέντα κρούσματα στη Σουηδία, αλλά χαμηλό τον κίνδυνο μετάδοσης της επιδημίας.

Αναμένοντας περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων, οι Αυτού Εξοχότητες, ως οικοδεσπότες, αποφάσισαν να αναβάλλουν το επίσημο δείπνο που αναμενόταν να παρατεθεί στο Παλάτι στις 4 Μαρτίου. Αυτό γίνεται από ανησυχία για τους καλεσμένους”.

Σύμφωνα με τη The Local, τα συνολικά κρούσματα στη Σουηδία από τα 14 τη Δευτέρα έχουν φθάσει τα 24 σήμερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.