Τουρκικές φρεγάτες έσπασαν το εμπάργκο και εισήλθαν στην Τρίπολη

Τουρκικές φρεγάτες έσπασαν το εμπάργκο και εισήλθαν στο λιμάνι της Τρίπολης, συνοδεύοντας οχηματαγωγά που μετέφεραν οχήματα και ισλαμιστές μισθοφόρους. Οι Τουρκικές φρεγάτες κλάσης O.H.Perry αμερικάνικης κατασκευής, TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA, περιπολούν από τις αρχές του χρόνου ανοιχτά της Αλγερίας. Όπως ανακοίνωσε το Τουρκικό επιτελείο τις προγούμενες εβδομάδες εκτελούσαν ασκήσεις μαζί με την Ιταλική φρεγάτα Zeffiro (F 577) κλάσης Maestrale στην Μεσόγειο, στα πλαίσια της επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας (MSO)  του NATO “Sea Guardian”

Λιβύη Τουρκία: Τούρκοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Τρίπολης το πρωί της Τετάρτης μετά την άφιξή τους με αποβατικά που συνόδευαν τα δύο τουρκικά σκάφη επιφανείας, τα TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA. Η αποστολή είναι η συνέχεια προηγούμενων, από τότε που η Τουρκία άρχισε να στέλνει στρατιώτες και μισθοφόρους για να στηρίξει τις δυνάμεις της κυβέρνησης Σάρατζ στις μάχες γύρω από την Τρίπολη. Οι  Τουρκικές φρεγάτες συνόδεψαν τα αποβατικά πλοία που μετέφεραν θωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικά φορτηγά και είναι η πρώτη αποστολή μετά από την ανακοίνωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει την πρόθεση να στηρίξει το καθεστώς, παρά τη δέσμευσή του στην “Διάσκεψη του Βερολίνου” για την μη – παρέμβαση στη Λιβύη. Με αυτό τον τρόπο σπάει μονομερώς το εμπάργκο, με το να στείλει οχήματα και μισθοφόρους, παρά την δέσμευσή του.

Επιπλέον, ο ανταποκριτής των καναλιών Al-Arabiya και Al-Hadath δήλωσε ότι τα δύο πλοία φέρουν τα ονόματα “Gaziantep” και “Qediz”. Ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε επίσης ότι τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στη βάση Πολεμικής Αεροπορίας Maitika στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τρίπολης. Αναφέρεται ότι η μετακίνηση Τουρκμένων μισθοφόρων από την Συρία συνεχίζεται κανονικά και ο αριθμός αυτών  που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, υπερέβη τους 1750 ισλαμιστές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.