«Επίθεση» Αμερικανού υπουργού σε Τούνμπεργκ: «Ας πάρει πρώτα πτυχίο…»

Ο Στίβεν Μνούτσιν απάντησε με δηκτικό τρόπο στα λεγόμενα της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός, καλώντας την να τοποθετηθεί για τα ζητήματα που αφορούν τις επενδύσεις, αφού… πάρει πτυχίο Οικονομικών.

Ο Στίβεν Μνούτσιν, μέσω της αντίδρασής του κατέστησε σαφές το ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ προκαλεί ενοχλήσεις στην αμερικανική κυβέρνηση. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια σε ομιλία της ενώπιον του Φόρουμ στο Νταβός, την προέτρεψε να μιλήσει αφού… σπουδάσει.

«Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος; Αφού σπουδάσει και σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει», ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε απευθύνει έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες να σταματήσουν τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα, ή να εξηγήσουν στα παιδιά τους το γιατί δεν τα προστατεύουν από το κλιματικό χάος που οι ίδιοι δημιουργούν. Λόγια που έκαναν τον Μνούτσιν… έξω φρενών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.