Ράλι Ντακάρ: Νεκρός 40χρονος οδηγός (βίντεο)

Έπεσε από τη μοτοσυκλέτα του και διεκομίσθη χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο 25ος θάνατος στην ιστορία της διοργάνωσης…

.

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τον θάνατο του Πάουλο Γκονσάλβες κατά την διάρκεια του φετινού Ράλι Ντακάρ. Το δυσάρεστο μαντάτο ανακοίνωσε η ίδια η διοργάνωση από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο 40χρονος Πορτογάλος αναβάτης έχασε τη ζωή του μετά από πτώση που είχε από τη μοτοσυκλέτα του στην διάρκεια της έβδομης ειδικής διαδρομής του φημισμένου Ράλι.

Στον άτυχο αθλητή, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ωστόσο οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Ο Γκονσάλβες συμμετείχε για 13η φορά στον πιο επίπονο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ θεωρούνταν από τα φαβορί καθώς το 2015 είχε καταλάβει την δεύτερη θέση.

Έτρεχε με μηχανή για λογαριασμό της ινδικής εταιρείας Hero και την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στην 46η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Ο Πάουλο Γκονσάλβες είναι ο 25ος οδηγός που σκοτώνεται από της διοργάνωσης του Ράλι το 1979 και ο πρώτος από τον θάνατο του Πολωνου Μίκαλ Χέρνικ στην Αργεντινή το 2015.

Το δυστύχημα συνέβη στα μισά περίπου της διαδρομής μήκους 546 χιλιομέτρων από το Ριάντ στο Γουαντί Αλ Νταγουασίρ. Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Ράλι Ντακάρ, μετά από μια δεκαετία στη Νότια Αμερική, εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου στην Σαουδική Αραβία.

euronews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.