«Ερντογάν και Ακάρ ήταν ενήμεροι τουλάχιστον ένα μήνα πριν ότι ετοιμαζόταν πραξικόπημα»

Ο Αμπντουραχίμ Καρσλί, πρόεδρος του τουρκικού κόμματος «Μερκέζ», που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντρώο φιλελεύθερο και έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστήριξε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανώτεροι αξιωματούχοι της αυλής του είχαν πληροφορηθεί ότι προετοιμαζόταν πραξικόπημα ένα μήνα πριν την απόπειρα της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε σειρά αναρτήσεών του την Πέμπτη στο Twitter, ο Καρσλί ισχυρίζεται ότι συνομίλησε με πρόσωπο που υπηρέτησε σε σημαντικές κρατικές θέσεις και αυτό του αποκάλυψε ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν ενήμερη τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο Καρσλί δεν αποκάλυψε το όνομα της πηγής του.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος του είπε ότι ο Ερντογάν και ο τότε Αρχηγός των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και σήμερα υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ήταν απόλυτα ενήμεροι για τις προετοιμασίες αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.