Πομπέο: Τραμπούκοι τα μέλη της Κατάεμπ Χεζμπολάχ

“Πυρά” κατά μιας οργάνωσης που ανήκει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ), εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. διότι προέτρεψε τις ιρακινές δυνάμεις να πάψουν να προστατεύουν τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ.

Ο Πομπέο χαρακτήρισε μέσω Twitter «τραμπούκους» τα μέλη της Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού»), μιας από τις πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις εντός των ΔΛΚ, συμμαχίας φιλοϊρανών μαχητών που πλέον έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.

Μετά τον θάνατο στο αμερικανικό πλήγμα που έγινε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή του ισχυρού ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί και του κορυφαίου στελέχους της Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, η Κατάεμπ Χεζμπολάχ ορκίστηκε εκδίκηση και απαίτησε οι ιρακινές δυνάμεις να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται ανεπτυγμένες αμερικανικές δυνάμεις σήμερα Κυριακή στις 17:00 [τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας].

«Τραμπούκοι της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, που τους έχει στο χέρι το Ιράν, λένε στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να εγκαταλείψουν το καθήκον τους να προστατεύουν» την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη «και άλλες εγκαταστάσεις όπου εργάζονται Αμερικανοί πλάι-πλάι με θαρραλέους Ιρακινούς», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Πομπέο.

«Το γεγονός ότι το ιρανικό καθεστώς υπαγορεύει στην ιρακινή κυβέρνηση τι να κάνει θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ιρακινών πατριωτών», συνέχισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κατά τον οποίο «ο ιρακινός λαός θέλει να απελευθερωθεί από τον ιρανικό ζυγό».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.