Ραγδαίες εξελίξεις από την Δολοφονία Σουλεϊμανι: Η Γερμανία αποσύρει στρατιώτες που εκπαίδευαν τους Κούρδους #Peshmerga

peshmerga
Γερμανός εκπαιδεύει Κούρδο Peshmerga

Δολοφονία Σουλεϊμανι: Ραγδαίες εξελίξεις η Γερμανία αποσύρει στρατιώτες από το Ιράκ. Η Bundeswehr αναστέλλει την εκπαίδευση των Κούρδων και των κεντρικών κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανι σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ. Αποφάσισε να προστατεύσει τις δυνάμεις της, η Διοίκηση Επιχειρήσεων του Bundeswehr ανακοίνωσε στους αρχηγούς της Αμυντικής Επιτροπής της Βundestag την Παρασκευή το βράδυ. Αυτό είναι δεσμευτικό για όλα τα συμμετέχοντα κράτη κι εταίρους.

«Αυτό αναστέλλει προσωρινά την εκπαίδευση της ιρακινής ασφάλειας και τις ένοπλες δυνάμεις στο Ιράκ», ανέφερε η δήλωση. Τα μέτρα ασφαλείας είχαν ήδη ενισχυθεί στο κεντρικό Ιράκ. Η έδρα του στρατιωτικού συνασπισμού διέταξε εκεί περιορισμούς στις κινήσεις στο έδαφος και στον αέρα. Η δύναμη εναντίον του ISIS («Counter Daesh») απαριθμεί σήμερα 415 άνδρες και γυναίκες. Εδράζεται στην Ιορδανία, όπου σήμερα βρίσκονται περίπου 280 στρατιώτες. Σχεδόν 90 από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίοι αναπτύσσονται στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ για να εκπαιδεύσουν τις κουρδικές δυνάμεις εκεί και πλέον παγώνει. Σήμερα υπάρχουν 27 στρατιώτες της Bundeswehr που εκπαιδεύουν ιρακινές δυνάμεις στο στρατιωτικό συγκρότημα Taji, 30 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Βαγδάτης. Μέχρι στιγμής, η άμυνα, η εφοδιαστική και η κατασκευή κτιρίων ήταν στο πρόγραμμα βοήθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τατζίκ. Υπάρχουν επίσης πέντε γερμανοί στρατιώτες στην έδρα του συνασπισμού κατά του ISIS στη Βαγδάτη.

Luftaufklärung der Bundeswehr über Syrien und dem Irak Δολοφονία Σουλεϊμανι: Ραγδαίες εξελίξεις η Γερμανία αποσύρει στρατιώτες από το Ιράκ.
Luftaufklärung der Bundeswehr über Syrien und dem Irak 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή

Η αμερικανική κυβέρνηση αναπτύσσει τώρα περίπου 3.000 περισσότερους στρατιώτες στη Μέση Ανατολή. Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν σύμφωνα πηγές του αμερικανικού στρατού και αφορμή είναι η αυξανόμενη ένταση με το Ιράν. Περίπου 700 στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο Κουβέιτ αυτή την εβδομάδα μετά την επίθεση της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη από υποστηρικτές των πολιτοφυλακών και τους υποστηρικτές τους

Δολοφονία Σουλεϊμανι: Ραγδαίες εξελίξεις η Γερμανία αποσύρει στρατιώτες από το Ιράκ.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.