Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2019-Εικόνες από όλο τον κόσμο που εντυπωσιάζουν, εκπλήσσουν και συγκινούν!

«Έβαλε την κάμερα σε ένα κουφάρι και περίμενε τους λύκους να έρθουν». Αυτό είναι σύμφωνα με την Γουίτνει Τζόνσον, διευθύντρια του National Geographic, το μυστικό για φωτογραφίες που ξεχωρίζουν.

Τις φωτογραφίες που επιλέγει και το διάσημο περιοδικό να φιλοξενεί στις σελίδες του. Εικόνες από κάτι που ξέρουμε όλοι αλλά ο φακός του ταλαντούχου φωτογράφου μας κάνει να βλέπουμε με διαφορετικά μάτια κάθε φορά.

15 από τις καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2019 είναι οι ακόλουθες:

Με φόντο την κοιλάδα Γιοσεμάιτ στην Καλιφόρνια φωτογραφίζεται ο Άλεξ Χόνολντ που πραγματοποίησε το όνειρο του να ανέβει χωρίς σχοινιά και δίκτυ ασφαλείας στα 3.000 πόδια στη νοτιοδυτική πλευρά του Ελ Καπιτάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν πετύχει τον στόχο του ο Χόνολντ πέρασε μια δεκαετία σκεπτόμενος την αναρρίχηση αυτή και ενάμισι χρόνο για τον σχεδιασμό της και την εκπαίδευση του προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ JIMMY CHIN)

Μια ορφανή καμηλοπάρδαλη ακουμπά στον ώμο του σωτήρα της στη βόρεια Κένυα. Ο κτηνοτρόφος Σαμπούρου βρήκε την εγκαταλελειμμένη καμηλοπάρδαλη στη βόρεια Κένυα και ειδοποίησε την οργάνωση Sarara που μεγαλώνει ορφανά θηλαστικά πριν τα επιστρέψει στον βιότoπο τους. Σήμερα η νεαρή καμηλοπάρδαλη είναι αναπόσπαστο τμήμα ενός άγριου κοπαδιού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ AMI VITALE)

Η Άισα Μπάρκα και η κόρη της Μαριάμ δεν είχαν φάει για πολλές μέρες μέχρι να φτάσουν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Ερυθραία το 2008, έχοντας αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το σπίτι τους εξαιτίας μια ξηρασίας που σκότωσε όλα τους τα ζώα. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ JOHN STANMEYER)

Τα βρέφη κοιμούνται σε νηπιαγωγείο της Μογγολίας. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι κάθε δωμάτιο είναι εφοδιασμένο με ένα καθαριστή του αέρα προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα μόλυνσης στους εσωτερικούς χώρους. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MATTHIEU PALEY)

Άνθρωποι που θέλουν απλώς να περπατήσουν ή να ψωνίσουν στη Γκίνζα, μια από τις καλύτερες εμπορικές συνοικίες του Τόκιο, απολαμβάνουν το γεγονός ότι τα απογεύματα κάθε Σαββατοκύριακου οι δρόμοι της αδειάζουν από αυτοκίνητα για να απολαύσουν τις βόλτες τους ανενόχλητοι! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAVID GUTTENFELDER)

Ένας παγκολίνος με το όνομα Ταμούντα ψάχνει για μυρμήγκια και τερμίτες που αποτελούν το κολατσιό του σε ένα κέντρο περίθαλψης και επανένταξης της άγριας ζωής στη Ζιμπάμπουε. Διασώθηκε από παράνομους κυνηγούς που θα πουλούσαν το άψυχο σώμα του στην Ασία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακές θεραπείες. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ BRENT STIRTON)

Μια ή δυο φορές το μήνα στη διάρκεια της βροχερής περιόδου στη Κόστα Ρίκα, οι θηλυκές θαλάσσιες χελώνες βγαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στις ακτές για να αφήσουν τα αυγά τους σε ένα εντυπωσιακό επαναλαμβανόμενο συμβάν που ονομάζεται arribada. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ THOMAS P. PESCHAK)

«Το Σπίτι των Ίνκας» ήταν ένα νησί όταν το Σαλάρ Ντε Ουγιούνι ήταν πραγματική λίμνη στην προϊστορική εποχή. Σήμερα  η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλύπτεται από κρούστα αλατιού. Η λεκάνη αυτή είναι εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο αφού το 50 με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ CÉDRIC GERBEHAYE)

Όταν ο πάγος της θάλασσας παλιώνει το αλάτι βυθίζεται στην ωκεανό αφήνοντας φρέσκο πόσιμο νερό στην επιφάνεια. Αυτό πήγε να μαζέψει για την οικογένεια της το εικονιζόμενο κορίτσι που ακούει στο όνομα Σάρλοτ Νακιτάκβικ και ζει στον Αρκτικό Καναδά. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ACACIA JOHNSON)

Ο Άντζελο Μάρτιν Φλόρες Τσάμπι κάνει ένα διάλλειμα για κολατσιό στο φορτηγάκι της οικογένειας, ενώ τα αδέλφια του βοηθούν τους γονείς τους στην εργασία τους. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ CÉDRIC GERBEHAYE)

Η 14χρονη Ντανίλα κρατά στην αγκαλιά της ένα μωρό αλπακά κοντά στα Ιμαλάια στα υψίπεδα του βόρειου Περού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ROBERT CLARK)

Ο Λόρενς Ντόιλ του κολεγίου Principia College και του ινστιτούτου SETI συνομιλεί με τα δελφίνια στο Βαλέχο της Καλιφόρνια. Ο Ντόιλ μελετά το σύστημα επικοινωνίας των δελφινιών και των φαλαινών προκειμένου να μπορέσει να «αποκρυπτογραφήσει» τα μηνύματα τους. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ SPENCER LOWELL)

Στο πανεπιστήμιο Τσενγκτού της Κίνας, όπου υπάρχει τμήμα παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, δύο αδελφές, η Ζενγκ Γιου και η Ζεν Χάο, φέρουν στο σώμα τους επιδέσμους με φάρμακο από βότανα με σκοπό να αποβάλλουν από το σώμα τους την υπερβολική θερμότητα στη διάρκεια του καλοκαιριού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FRITZ HOFFMANN)

Ποιος είπε ότι το ρομάντζο δεν αφορά τους πολεμιστές; Η Διοικητής Γιεσένια του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της Κολομβίας (ELN) μπορεί να έχει περάσει τη μισή της ζωή ως αντάρτισσα και τα παιδιά της να ζουν με συγγενείς της, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλέψει λίγη ώρα από τις μάχες για να διαβάσει μαζί με συν-μαχητή της ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο αγάπης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ LYNSEY ADDARIO)

Η λεβάντα χρησιμοποιείται επί μακρόν για τον αρωματισμό των σπιτιών, του φαγητού και των ποτών. Και μπορεί να προσφέρει ζεστασιά και καλωσορίζει αρωματικά τους επισκέπτες σε έναν χώρο ωστόσο από κοντά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MARTIN OEGGERLI)

Πηγή: nationalgeographic.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.