Μεταφέρουν δυνάμεις στη βόρεια Αφρική: Δύο φρεγάτες κλάσης “G” στέλνει στην Αλγερία το τουρκικό Ναυτικό

Δύο φρεγάτες κλάσης G (O.H.Perry) τις TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA στέλνει το τουρκικό Ναυτικό στην Αλγερία στο πλαίσιο «εθιμοτυπικής» επίσκεψης όπου και θα παραμείνουν από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου.

Τα πλοία θα βρεθούν εκεί μετά από σειρά ασκήσεων με φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί πως οι δύο τουρκικές φρεγάτες δεν έχουν πάει ακόμη στην Αλγερία, όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί, αλλά θα πάνε στις 7 έως 10 Ιανουαρίου.

 

Να σημειωθεί πως το Reuters είχε ουσιαστικά προαναγγέλλει την άφιξη του τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή, όπως είχαμε αναφέρει , λέγοντας πως σκάφη του τουρκικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στην Τρίπολη για να προστατέψουν την κυβέρνηση Σάρατζ από την επίθεση του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού».

Όπως έγινε γνωστό, από το πρακτορείο Anadolu τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Τρίπολη.

Στα ύψη εκτοξεύθηκε η ανησυχία μετά τις τελευταίες δηλώσεις από αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθιστώντας αναγκαία την επίλυση της κρίσης, ζητώντας από τον Πούτιν να  πιέσει τον Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεσή του στην Τρίπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πριν από ένα 24ωρο ότι εάν «σήμερα η Λιβύη γίνει σαν τη Συρία, τότε η τροπή θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες στην περιοχή».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.